Уманська молодь примножувала ліси свого краю

Уманська молодь примножувала ліси свого краю

Мечами Колесова та лопатами на день озброїлися уманчани задля примноження лісистості свого краю. Навчальні аудиторії та кабінети змінили на «польові» випробування заради корисної справи, втілюваної під гаслом «Майбутнє лісу у твоїх руках». Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

До створення захисних насаджень поблизу траси Київ-Одеса долучилися студенти місцевих вишів – Уманського педагогічного університету імені Павла Тичини та Уманського гуманітарно-педагогічного коледжу ім. Т. Г. Шевченка. Не залишалася осторонь і влада. Керівник апарату Уманської райдержадміністрації Наталія Сиротюк, особистим прикладом закликала жителів району долучатися до корисних справ з озеленення та благоустрою населених пунктів.

Спільними зусиллями учасники акції посадили цього дня гектар ясеново-кленового лісу. За словами лісничого Собківського лісництва Петра Шевчука, заліснювали площі колишніх сільгоспземель.

– Створені захисні насадження матимуть рекреаційне призначення. Тож в подальшому ця ділянка слугуватиме своєрідним місцем відпочинку для туристів та подорожніх, – розповів лісничий.

Уманський лісгосп розташований на території 6 адміністративних районів і такі акції, за словами директора підприємства Івана Назаревича, проводять у кожному з них.

– До участі залучаємо учнівську та студентську молодь, а також представників місцевої влади, які активно та охоче беруть участь у суспільно корисних заходах, – розповідає керівник лісгоспу.

Залучають юних помічників не лише до посадки лісу, а й до прибирання узбіч автошляхів та лісових масивів. Такі екологічні заходи, на переконання лісівників, дозволяють дбати не лише про довкілля, а й виховання молоді. З університетом та майбутніми педагогами лісівники активно співпрацюють уже 4-й рік і результатом задоволені.

Цьогорічна весна, за словами Івана Назаревича, була сприятливою для посадки лісу. І основний об’єм робіт лісівники вже встигли завершити. Окрім посіву жолудя, який уже ось-ось розпочнуть, щойно дозволять погодні умови.

Загальна площа створення лісових культур по підприємству цьогоріч складає 130 га.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x