ЧДТУ підписав договір про співпрацю з черкаською гімназією

ЧДТУ підписав договір про співпрацю з черкаською гімназією

6 квітня 2016 року відбулось підписання договору про співпрацю між Черкаським державним технологічним університетом і гімназією №9 та водночас проведений перший виїзний Науковий пікнік від університету на території гімназії. Про це \”Нова Доба\” дізналася в ЧДТУ.

Кожен факультет технологічного вишу продемонстрував власні навчальні та наукові доробки, знайомлячи учнів гімназії зі своїми спеціальностями, перевагами навчання і можливостями подальшого працевлаштування.
Директор Черкаської гімназії №9 Ірина Топчій гостинно зустріла гостей на території шкільного закладу. В ході заходу і презентації вишу, був підписаний договір про подальшу співпрацю Черкаського державного технологічного університету та Черкаської гімназії №9.
«Покладаю великі надії на цю співпрацю, яка відкриє хороші перспективи як для учнів гімназії, так і для Черкаського вишу. Цей Науковий пікнік демонструє навчально-наукові доробки і діяння університету вцілому. Сподіваюся що кращі учні нашої школи, стануть кращими студентами університету», – повідомила Ірина Топчій.
Виконувач обов’язків ректора Черкаського державного технологічного університету Сергій Назаренко висловив подяку гімназії за гостинність та співпрацю з вишом.

«Наш університет готує фахівців різних галузей. Понад 30% випускників навчального закладу працевлаштовані в податкових органах, пенсійному фонді, банківській сфері та в промисловості області. Впевнений, що учні гімназії відзначать наші наукові доробки, представлені на пікніку, а договір про співпрацю закріпить перехід до офіційної співпраці університету та гімназії», – зазначив Сергій Назаренко.
На захід завітав також секретар міської ради Олександр Радуцький.
«Вперше в місті Черкаси університет сам завітав зі своїми науковими доробками до шкільного закладу. Історія Черкаського вишу досить серйозна, цей факт доводить кількість доробок на науковому пікніку. В технологічного вишу є велике майбутнє, тому вважаю, що учні гімназії звернуть на нього увагу при виборі навчального закладу», – зазначив Олександр Радуцький.
Голова Студентської ради ЧДТУ, голова Студентської ради при Черкаській ОДА та випускник саме Черкаської гімназії №9 Іван Іскімжі з гордістю відзначив особливість підписання договору між шкільним закладом, який виховав його і дав поштовх в житті та рідним університетом, який допоміг реалізувати свій потенціал.

Вчителька математики Черкаської гімназії №9 Ганна Жукова відмітила важливість підписання даного договору.
– Перспективи даного договору має важливе значення для учнів школи. Викладачі університету матимуть можливість зустрічатись з майбутніми студентами, проводити профорієнтаційну роботу і надавати необхідні знання для вступу до навчального закладу, – переконана Ганна Жукова.
Тримаючи тендітними рученятами масу буклетів з програмками навчання в ЧДТУ, ученицю Черкаської гімназії №9 10-го класу Лілію Юзвенко зацікавила спеціальність хімічної промисловості. Дівчина впевнена, що подавати документи буде саме до технологічного вишу, адже в цьому навчальному закладі навчалась її сестра, яка була задоволена рівнем навчання у виші.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x