На Черкащині затримали серійного вбивцю

На Черкащині затримали серійного вбивцю

В Тальнівському та Уманському районах Черкаської області з інтервалом у три дні вбито двох пенсіонерок. Вбивця забрав життя двох жінок заради грошей. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі міліції.

Перше вбивство сталося на початку січня в Умані. Про те, що у власній хаті знайдено понівечене тіло місцевої 77-річної жительки, правоохоронцям повідомив сільський голова.

Через 3 дні трагічні події сталися і у селі Зеленьків Тальнівського району. До чергової частини райвідділу міліції звернувся місцевий житель, який повідомив, що у власному помешканні виявлено тіло 88-річної жінки.

Правоохоронці зауважують, що обидва злочини мають багато спільного. Пошкоджень в будинках не було, зловмисник входив до помешкань безперешкодно. Спосіб вчинення злочину, характер нанесення тілесних ушкоджень та ряд вилучених речових доказів в обох випадках також був схожий.

Перед правоохоронцями стояло важливе та принципове питання – затримати нелюда, поки той не вчинив наступний злочин. Працівниками управління карного розшуку спільно з оперативниками Уманського і Тальнівського райвідділів міліції було проведено низку заходів та відпрацювань по встановленню й затриманню зловмисника.

Оперативним шляхом працівники міліції з’ясували, що до вбивства причетний 38-річний раніше судимий житель Тальнівського району. Нелюда знайшли вдома, він був спокійний і навіть не переховувався. Зізнався у вчиненні злочинів, мотивом яких були кошти.

Як з’ясувалося, чоловік їздив по селах, шукав ошатні домоволодіння, в яких, на його думку, господарі могли мати гроші. При цьому там повинні були проживати одинокі літні люди. Коли знаходив те, що потрібно, проникав у приміщення. Зловмисник бив жертв ногами та залізним прутом, вимагав вказати на схованку з грошима. Потім забирав збереження стареньких і тікав.

Наразі відносно вбивці обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За даними фактами Уманським і Тальнівським слідчими відділеннями відкрито кримінальні провадження за ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років. Продовжують проводитися слідчі дії та здійснюється перевірка щодо встановлення можливої причетності затриманого до вчинення інших кримінальних правопорушень на території обох районів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x