У Черкасах обговорили проблему небезпечних відходів

У Черкасах обговорили проблему небезпечних відходів

Круглий стіл на тему: «Шляхи оперативного вирішення проблеми збору та утилізації небезпечних відходів» відбувся 13 квітня у Черкасах. Про це «Нова Доба» дізналася від Держекоінспекції у Черкаській області.

У заході прийняли участь в.о. начальника Державної екологічної інспекції у Черкаській області Сергій Поліщук, начальник відділу атмосферного повітря, поводження з відходами, природоохоронних програм та моніторингу Управління екології та природних ресурсів Черкаської ОДА Олена Рясик, головний спеціаліст відділу атмосферного повітря, поводження з відходами, природоохоронних програм та моніторингу Управління екології та природних ресурсів Черкаської ОДА Людмила Матросова, начальник відділу екології Департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради Володимир Гусаченко, заступник начальник відділу екології Департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради Ольга Бакум, начальник абонвідділу КП «Черкаська служба чистоти» Юрій Клименко, представники громадськості, бізнесових структур та ЗМІ.

На заході виступив організатор Євгеній Глєбов, директор Громадської спілки «Агенція підтримки підприємництва та інвестицій». У виступі він акцентував увагу присутніх на проблемах збору, зберігання та подальшої утилізації небезпечних відходів.

Так, за даними екологів, обсяги твердих побутових відходів щорічно збільшуються на 4 мільйони кубометрів. В Україні таких відходів близько 60 млн. кубометрів. У черкаській області на одного жителя припадає 1 кубометр, а це близько 1000 000 тонн.

Сергій Поліщук у своєму виступі щиро подякував представникам громадськості, які ініціювали цю зустріч. Він зазначив, що у місті працює 14 суб\’єктів господарювання, які отримали ліцензію від Міністерства екології та природних ресурсів на поводження з небезпечними відходами, але проблема так і залишається невирішеною. У зв\’язку з таким станом речей, екологічна інспекція планує здійснити перевірки та ініціювати перед профільним Міністерством позбавлення ліцензії недобросовісних підприємств.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x