У Корсунь-Шевченківському обговорили сильні та слабкі сторони громад

У Корсунь-Шевченківському обговорили сильні та слабкі сторони громад

Круглий стіл «Децентралізація: сильні та слабкі сторони громад Корсунь-Шевченківського району» відбувся 13 квітня у приміщенні конференц зали Корсунь-Шевченківського районного палацу молоді та юнацтва. Організатором заходу стала робоча група україно-польського проекту «Сильні місцеві громади – ключ до успіху реформи місцевого самоврядування» у Корсунь-Шевченківському районі та тренер-консультант проекту в Черкаській області Любов Ропало. Про це «Нова Доба» дізналася від Депаратменту регіонального розвитку Черкаської ОДА.

Круглий стіл відбувався в рамках проекту «Сильні місцеві громади – ключ до успіху реформи місцевого самоврядування», який реалізує Фонд «Освіта для демократії» (Варшава, Польща) у партнерстві з громадськими організаціями: Всеукраїнська мережа «Громадські ініціативи України», Товариство Лева (Львів), ВМГО «Наше поділля» (Вінниця).

У заході взяли участь Сергій Даниленко, заступник директора Департаменту регіонального розвитку Черкаської ОДА та Олена Кулик, експерт проекту «ПУЛЬС». Серед присутніх зібрання були голови сільських рад, депутати місцевих рад, журналісти, громадськість, підприємці.

Учасники жваво обговорили нагальні питання децентралізації, її перспективи і перші результати в Україні та області. Особливо цінним був виступ Володимира Міцука, голови сільської ради Білозірської об’єднаної територіальної громади. Саме йому дісталося найбільше запитань від учасників заходу.

Слід відзначити, що голова Білозірської ОТГ Володимир Міцук демонструє прогресивний підхід в управлінні новоствореної громади, залучає іноземних експертів до стратегічного планування її розвитку, активно ділиться досвідом та особливостями вирішення проблем які виникають на початку становлення громади. Багато сільських голів та представників районних державних адміністрацій відвідують громаду з метою отримання консультацій та обміну позитивним досвідом.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x