19 квітня – граничний термін сплати за перший квартал авансів з податку на доходи ФОП на загальній системі оподаткування

ГУ ДФС у Черкаській області нагадує фізичним особам – підприємцям, які здійснюють діяльність на загальній системі оподаткування про наближення граничного терміну сплати авансового внеску з податку на доходи фізичних осіб за I квартал – 19 квітня 2016 року.

Згідно з пп. 177.5.1 статті 177 Податкового кодексу України, з 1 січня 2016 року авансові платежі з податку на доходи фізичних осіб розраховуються платником згідно з фактичними даними, зазначеними у Книзі обліку доходів і витрат, кожного календарного кварталу та сплачуються до бюджету тричі на рік до 20 числа місяця, наступного за кожним календарним кварталом (до 20 квітня, до 20 липня і до 20 жовтня). Авансовий платіж за четвертий календарний квартал не розраховується та не сплачується. Якщо результатом розрахунку авансового платежу за відповідний календарний квартал є від\’ємне значення, то авансовий платіж за такий період не сплачується.

Нагадаємо, що до 1 січня 2016 року (за попередньою редакцією Податкового кодексу України) фізичні особи – підприємці на загальній системі оподаткування розраховували авансові платежі раз на рік в сумі не менш як 100 відсотків річної суми податку з оподатковуваного доходу за минулий рік (у співставних умовах) та сплачували до бюджету по 25 відсотків щокварталу – до 15 березня, до 15 травня, до 15 серпня і до 15 листопада. Остаточний розрахунок податку на доходи фізичних осіб за звітний податковий рік проводився платником самостійно згідно з даними, зазначеними в річній податковій декларації, з урахуванням сплаченого ним протягом року податку на доходи фізичних осіб на підставі документального підтвердження факту його сплати. Надмірно сплачені суми податку на доходи фізичних осіб зараховувались в рахунок майбутніх платежів з цього податку або повертались платнику податку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x