283 кг риби вилучили у порушників під час операції «Нерест» на Черкащині

283 кг риби вилучили у порушників під час операції «Нерест» на Черкащині

Перші підсумки широкомасштабної оперативно-профілактичної операції «Нерест» підбили у Державній екологічній інспекції. Про це «Нова Доба» дізналася від Держекоінспекції у Черкаській області.

Задля організації та посилення державного нагляду (контролю) за станом охорони, використання і відтворення водних біоресурсів у рибогосподарських водних об\’єктах України в весняно-літній нерестовий період фахівці інспекції вживають ряд оперативних заходів.
Відповідно до розпорядження голови Черкаської ОДА, Держекоінспекція організувала двомісячник рейдів задля перевірки дотримання правил рибальства та інших актів природоохоронного законодавства, виявлення випадків незаконного вилову, придбання і реалізації риби, інших водних біоресурсів, а також заборонених знарядь лову.

Плани заходів з охорони водних живих ресурсів розроблені та погоджені з органами Національної поліції України та територіальними органами рибоохорони. Представники територіальних Держекоінспекцій та представники громадськості й засобів масової інформації увійшли до складу робочих груп, створених для боротьби з браконьєрством.

За 15 днів роботи на водоймах області проведено 20 рейдів, вилучено 124 заборонених знарядь лову (сіток) загальною довжиною близько 9 км. Викрито 19 порушень правил рибальства, з яких 8 грубих, накладено та стягнуто штрафів на суму 634 грн.

На порушників підготовлено та передано до суду 8 матеріалів за ч.4 ст.85 КУпАП. До правоохоронних органів передано 2 матеріали для проведення досудового розслідування та притягнення осіб до кримінальної відповідальності за ознаками ст. 249 КК України.

Збитки, нанесені рибному господарству України склали 7 277 грн. У дохід держави здано 283 кг продукції риби.

Принагідно нагадуємо, що за здійснення браконьєрського вилову риби сітними, колючими знаряддями лову, електрострумом, вибухівкою тощо забороненими знаряддями передбачена адміністративна (розмір штрафу становить для громадян 340 – 680 гривень, для посадових осіб 510 – 850 гривень) та кримінальна відповідальність (розмір штрафу 3400 – 6800 гривень, або позбавлення волі строком до 3 років), з конфіскацією знарядь і засобів лову, та незаконно добутих водних біоресурсів. Крім того, за кожну незаконно виловлену рибину незалежно від її розміру, нараховується розмір завданої шкоди (для прикладу: сом – 425 гривень, щука – 340 гривень, судак – 510 гривень, лящ – 170 гривень тощо).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x