На реанімаційне відділення для перинатального центру потрібно 12,5 млн грн

На реанімаційне відділення для перинатального центру потрібно 12,5 млн грн

Відповідні опоряджувальні роботи тут мають закінчити вже у травні. На цьому під час виїзду профільної робочої групи на об’єкт наголосив заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Сергій Овчаренко. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.

Нині тут триває обмеблювання палат. Відповідне не медичне обладнання закупляють за кошт обласного та місцевих бюджетів. Область на це спрямувала 50 % з необхідних 7 млн грн. Ще 3,5 млн грн на устаткування надали з місцевих бюджетів.
– Дооблаштування обласного перинатального центру – одне з основних наших завдань, – зазначив заступник очільника області Сергій Овчаренко. – По завершенню опоряджувальних робіт та перевірки функціонування всіх систем життєзабезпечення будемо поступово підключати медичне обладнання. Однак, не зважаючи на майже повну готовність перинатального центру до прийому своїх перших пацієнтів, досі лишається не вирішеним питання облаштування реанімаційного відділення для немовлят. Йдеться про 12,5 млн грн. Зараз ми вишукуємо можливості для отримання необхідного фінансування.

Він додав, що раніше це обладнання надавав фонд Віктора Пінчука у межах спільного з МОЗом проекту «Нове життя». Завдяки цьому в Україні облаштували обладнанням 13 перинатальних центрів. Після завершення співпраці фонду з Міністерством, постала проблема пошуку коштів на придбання необхідного реанімаційного устаткування для Черкас.
Відзначимо, перинатальний центр у Черкасах зводять з 2013 року. Тут виходжуватимуть передчасно народжених і слабких немовлят, а також дбатимуть про здоров’я проблемних вагітних.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x