Декларація з акцизного податку за березень 2016 року подається за старою формою

Державна податкова інспекція у м. Черкасах звертає увагу платників акцизного податку з реалізації пального, що першим звітним періодом для таких платників буде березень 2016 року. Це стосується реалізації будь – яких обсягів пального понад обсяги, що:

– отримані від інших платників акцизного податку, що підтверджені зареєстрованими акцизними накладними в Єдиному реєстрі акцизних накладних;
– ввезені (імпортовані) на митну територію України, що засвідчені належно оформленою митною декларацією;
– вироблені в Україні, реалізація яких є об’єктом оподаткування, що підтверджені зареєстрованими акцизними накладними в Єдиному реєстрі акцизних накладних.

Останнім днем подання декларації з акцизного податку за березень 2016 року зазначеними платниками є 20 квітня 2016 року.
Відповідно до статті 46 Податкового кодексу України, до визначення нових форм декларації, декларування податкових зобов’язань повинно відбуватися за чинною формою декларації.

Діюча форма декларації акцизного податку, затверджена наказом Міністерства фінансів України від 23.01.2015 №14 «Про затвердження форми декларації акцизного податку, Порядку заповнення та подання декларації акцизного податку».
Отже, платники акцизного податку, які реалізують пальне, у разі виникнення зобов’язання з операцій з реалізації будь-яких обсягів пального понад обсяги, визначені у пп. 213.1.12 ст. 213 Податкового кодексу, повинні задекларувати ці зобов’язання за чинною формою декларації. Для цього необхідно заповнити Додаток 1 до декларації та перенести суми податкового зобов’язання до розділу В самої декларації (графа В 1).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x