В Каневі засудили чоловіка і жінку, які вкрали кобилу за 240 тисяч гривень

В Каневі засудили чоловіка і жінку, які вкрали кобилу за 240 тисяч гривень

Вироком Канівського міськрайонного суду до позбавлення волі засуджено 37-річну та 43-річного жителів с. Беркозівка Канівського району, які викрали із приватного загону дороговартісну племінну кобилу, яку згодом продали за 30 000 грн. Про це «Нова Доба» дізналася у Золотоніській міжрайонній прокуратурі.

У ході розслідування встановлено, що чоловік за попередньою змовою зі своєю знайомою, яка перебувала у стані алкогольного сп’яніння, увечері в с. Беркозівка Канівського району Черкаської області, проникли через отвір в огорожі на територію загону приватного підприємства «Мустанг», звідки таємно викрали племінну кобилу породи Гановерська 2004 р.н., вартість якої, згідно висновку експерта, на день вчинення крадіжки могла становити 241 566 грн., чим завдали потерпілому матеріальних збитків.

Жінка свою вину визнала повністю та щиро розкаялась. Чоловік же до останнього наполягав на тому, що вказаний злочин вчинено іншими особами.

Причетність крадія до крадіжки доведена прокурором у повному обсязі. Тож чоловіка засуджено за ч.4 ст. 185 КК України (крадіжка, вчинена у великих розмірах) до 6 років позбавлення волі. Однак, у зв’язку з тим, що чоловік мав не зняту та не погашену судимість за попереднім вироком, суд, відповідно до положень ст. 71 КК України, остаточно за сукупністю вироків призначив останньому покарання у виді 6 років та 3 місяців позбавлення волі.

Цим же вироком суду співучасницю злочину засуджено за ч. 4 ст. 185 КК України до 5 років позбавлення волі та на підставі ст. 75 КК України звільнено від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на 3 роки.

Крім того, вироком суду задоволено цивільний позов потерпілого про відшкодування крадіями завданої матеріальної шкоди у сумі 241 566 грн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x