Народний депутат опікується народним хором із Корсуня-Шевченківського

Народний депутат опікується народним хором із Корсуня-Шевченківського

Минулої неділі у Ватутіному мені вдалося потрапити на «Зустріч друзів» – саме так називається обласне свято за участю хорових колективів ветеранів війни та праці. Скажу вам одне: слухаючи виступи цих людей із величезним життєвим і трудовим стажем, на грудях багатьох із яких красуються бойові нагороди за працю, глибше розумієш фразу «не старіють душею ветерани». Так, вони справді молоді душею, а секрет їхньої молодості полягає в любові до пісні – і української народної, і воєнних літ, і сучасних авторів.

За декілька годин знайомства отримав море позитивних емоцій. Та найбільше мені припав до душі виступ самодіяльного народного хору ветеранів праці з Корсуня-Шевченківського, який заспівав «В лесу прифронтовом». І ніби наяву побачив воїнів у пропахлих порохом і димом гімнастерках у короткі хвилини перепочинку між боями, коли вони згадують рідний дім, родину. А пісня «Моя Україна» переконала, що наша держава була, є і буде!
Заслужений працівник культури України Неля Віталіївна Квятківська (до речі, незмінний керівник хору з першого дня його заснування), з якою познайомився, розповідає про свій колектив:

– Самодіяльний народний хор ветеранів праці (раніше ветеранів війни та праці) заснований у 1987 році. На той час майже весь склад хору становили учасники Великої Вітчизняної війни. Зараз у ньому вже виступають хористи третього покоління. Найголовніше те, що кількість учасників хору становить від 40 до 50 осіб.
Наш колектив дуже дружний, злагоджений. Усі свята зустрічаємо разом. Якщо ж, не дай Боже, хтось захворів чи потрібна операція, всі допомагають і матеріально (з тих невеликих, майже копійчаних на цей час пенсій), і морально. Люди дорожать колективом і називають його своєю другою сім’єю. Кожен хорист має свою історію, свій життєвий шлях.
Що ж об’єднало таких різних за характером, віком, спеціальністю людей?

По-перше, як це не прикро, багато з них у поважному віці стали одинокими. Тому й тягнуться до гурту, де їх розрадять у важкі хвилини, підтримають і допоможуть.
По-друге, всі люблять співати. Скільки ж ними вже переспівано пісень! Це й українські народні, й авторські, а також пісні на військову тематику. Кожна з них, що виконується хором, западає у душу слухачам, бо ті пісні проспівані серцем, душею, а від того вони найкращі.
У хорі є і свій композитор, пісні якого входять до репертуару колективу. Це Олексій Федотович Марченко, котрий приїжджає на репетиції з одного із сіл району. Він, до речі, ще й соліст хору. Солістом є також Микола Дмитрович Баб’як, який у колективі майже два десятиліття.
Староста хору Анатолій Миколайович Шпильовий залюбки виконує українські народні пісні в супроводі хору. Пісні на військову тематику полюбляє Володимир Григорович Сотник, котрий прийшов у колектив кілька років тому. Варто назвати ще й Миколу Олексійовича Насіду – виконавця українських народних і пісень воєнного часу. Прекрасний ліричний тенор у виконавця народних пісень Олексія Яковича Голуба.

Акомпаніатором є Микола Миколайович Бардадим – лауреат багатьох конкурсів і фестивалів.
– От і сьогодні наш колектив, – продовжує розповідь Неля Віталіївна, – приїхав на щорічний обласний огляд хорів ветеранів, приурочений до свята 9 Травня, щоб показати себе й послухати інших.
Потрапити на обласне свято ми зуміли завдяки небайдужим людям, зокрема народному депутату України Геннадію Борисовичу Бобову, який забезпечив хор комфортним автобусом. Ми бачимо, що він опікується нашим колективом. Адже, якби не постійна допомога Геннадія Борисовича з проїзними квитками, то наш хор був би наполовину меншим. Тож зичимо нашому народному депутату успіхів і здоров’я!

Василь Ходзіцький

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x