На Черкащині завершили лісокультурну кампанію

На Черкащині завершили лісокультурну кампанію

Лісівники Черкащини завершили роботи зі створення лісових культур – планові обсяги виконали всі лісогосподарські підприємства. Рання весна та сприятливі погодні умови дозволили рано почати цьогорічну лісокультурну кампанію. В державному лісовому фонді створено лісових культур на площі в 1408 гектарів (при річному плані – 1375 га) та здійснено природного поновлення на площі в 200 гектарів. Загалом цієї весни нові ліси з\’явилися на площі в 1608 гектарів. Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Усі десять лісгоспів досить оперативно, у стислі, найбільш оптимальні терміни провели роботи з відновлення та створення лісів. Для забезпечення максимальної приживлюваності сіянців лісівники використовували суперабсорбенти (вологонакопичувачі), висаджували сіянці із закритою кореневою системою, використовували гербіциди при підготовці ґрунту. Лідерами серед підприємств є Черкаський, Чигиринський та Смілянський лісгоспи, якими було посаджено 369 га, 153 га, 148 га лісових культур відповідно.

Щоб успішно та якісно провести цьогорічну весняну лісокультурну кампанію, було заготовлено 80 тонн лісового насіння та вирощено 11 мільйонів сіянців. Традиційно основними лісоутворюючими породами для області є сосна звичайна (висаджено 52,8% від загальної площі) та дуб звичайний (38,7% від загальної площі), на 73,5 гектарах (5,3%) посіяно горіх чорний.

Роботи на лісових розсадниках з посіву основних порід в області знаходяться на стадії завершення. Станом на сьогодні вже засіяно 9,3 гектари, при плані в 11,4 гектари. Враховуючи зміну кліматичних умов, на цей рік заплановано продовжити роботу із забезпечення лісових розсадників системою крапельного зрошування, переважно тих, де вирощуються соснові сіянці.

Активно в усіх лісгоспах області відбулися заходи Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках». У них взяли участь майже 4 тисячі осіб – учнівська та студентська молодь, представники громадськості, місцевих органів виконавчої влади та самоврядування, депутати, засоби масової інформації. Цьогоріч долучилися до посадки лісу керівництво Держлісагентства та Черкаської області. Щира подяка всім тим, хто приєднався до Акції – разом з лісівниками по всій Черкащині в рамках \”Майбутнє лісу у твоїх руках\” висаджено 82 гектари нових зелених насаджень.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x