Черкаський Апеляційний суд випустив під домашній арешт двох в`язнів «23 січня»

Черкаський Апеляційний суд випустив під домашній арешт двох в`язнів «23 січня»

Сьогодні, 31 січня, Апеляційний суд Черкаської області розглянув апеляційні скарги трьох затриманих після штурму ОДА активістів. Для двох з них обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, справу ж третього суддям розглянути так і не вдалось. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі апеляційного суду Черкаської області.

Олег Снігур залишиться під домашнім арештом. Втрок апеляційного суду залишив у силі ухвалу слідчого судді Соснівського районного суду м. Черкаси від 25.01.2014 року про застосування запобіжного заходу для активіста. Ще до початку засідання прокурор відкликав своє клопотання про зміну запобіжного заходу для Олега Снігура з домашнього арешту на тримання під вартою. Відтак мірою запобіжного заходу для Олександра Снігура залишається домашній арешт.

Ухвалою Золотоніського міськрайонного суду від 25 січня 2014 року, Олександру Шульзі, було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Захисник подав апеляційну скаргу, у якій просив скасувати ухвалу суду першої інстанції та у якості запобіжного заходу застосувати домашній арешт.

Ухвалою колегії суддів апеляційного суду Черкаської області задоволено клопотання сторони захисту, скасовано ухвалу суду першої інстанції, підозрюваного звільнено з-під варти та обрано для нього запобіжний захід у вигляді домашнього арешту на 60 діб із забороною брати участь у масових заходах.

Нічого не змінилося для засудженого Віталія Сабашенка. Апеляційний суд був позбавлений можливості розглядати по суті його апеляційне провадження в зв’язку з відмовою прокурора від апеляційних вимог, якими він просив скасувати ухвалу суду першої інстанції в частині визначення застави. Окрім того були відсутні апеляції інших сторін по справі. Відповідно, ухвалу слідчого судді Чорнобаївського районного суду Черкаської області від 25.01.2014 року залишено без зміни – Віталія Сабашенка залишено під вартою з визначенням застави у розмірі 24360 грн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x