У центрі Черкас відкрили фестиваль «Писанковий рай»

У центрі Черкас відкрили фестиваль «Писанковий рай»

22 квітня в центрі міста на території скверу «Юність» урочисто відкрили 5-ий міський фестиваль «Писанковий рай». Про це «Нова Доба» дізналася в Департаменті освіти та гуманітарної політики ЧМР.

Традиційну стрічку перерізали під мелодії веснянок та гаївок заступник директора департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Ігор Волошин, який привітав містян з наступаючими Великодніми святами з побажанням всіх гараздів та настоятель парафії Покрови Пресвятої Богородиці Черкас УГКЦ отець Юліан.

У центрі Черкас відкрили фестиваль «Писанковий рай»
У сквері «Юність» виставлені найкращі дитячі роботи Великодньої тематики: це традиційні та сучасні писанки, весняні композиції, тематичні вироби. Близько 2000 писанок, виготовлених учнями загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів, розмістилися на великодніх деревах, а дитячі композиції на великодню тематику прикрасили живі дерева. Виставка діятиме до 7 травня.

У центрі Черкас відкрили фестиваль «Писанковий рай»
Уперше в рамках міського фестивалю «Писанковий рай» започатковано міський конкурс арт-об’єктів «Черкаська писанка». Участь у ньому беруть вихованці ЦДЮТ, дитячої художньої школи ім. Данила Нарбута, дитячої школи мистецтв, позашкільного навчального закладу «Багатопрофільний молодіжний центр», арт-студії «Глорія» Будинку культури ім. І. Кулика та міського Палацу молоді. Кожен із закладів використав свою техніку та дизайн розпису писанок, вкладаючи у кожний витвір частинку своєї душі.

Тут же діяло і містечко майстрів, де охочі мали змогу придбати сувенір, писанку чи великодню прикрасу.

У центрі Черкас відкрили фестиваль «Писанковий рай»
Смачні паски та смаколики, які власноруч виготовили учні Черкаського вищого професійного училища харчового, ресторанного, торгівельного напрямку та місцевої кондитерської можна було скуштувати на ярмарку-розпродажу.

Нагадаємо, що 2 травня о 12.00 відбудеться традиційне обрядове дійство «Свято Великодня» на території скверу «Юність», яке стане продовженням міського фестивалю «Писанковий рай». Тоді й визначать переможців учорашнього конкурсу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x