У селі Савківка вшанували ліквідаторів аварії на ЧАЕС

У селі Савківка вшанували ліквідаторів аварії на ЧАЕС

У селі Савківка Чорнобаївського району вже стало традицією щороку зустрічатися напередодні Міжнародного дня пам’яті Чорнобиля, щоб віддати шану людям, які ліквідували пожежу на 4-ому реакторові Чорнобильської АЕС, не жаліючи свого життя і здоров’я. Цьогорічна зустріч особлива, адже минає 30 років від трагедії, яка увійшла в історію, як найбільша і найстрашніша.

Організатор зустрічі – бібліотекар Савківської сільської бібліотеки-філіалу Лідія Полубєхін розповідає:
– До нас завітали наші односельчани, які побували в тому страшному пеклі, – Микола Андрійович Лисенко, Володимир Олексійович Момот, Михайло Назарович Чигрин. Їх називають ліквідаторами. Для нас, савківчан, вони – Герої.
Нелегко було їм згадувати ті часи, з болем і тривогою вони розповідали про жахливі події. Чорнобильська трагедія навічно залишиться в їх пам’яті.
Ми вдячні, що вони, не зважаючи на свій стан здоров’я, знайшли час і завітали на нашу зустріч. Ми низько схиляємо голови перед ними і з особливим почуттям їх вшановуємо. Велика Вам подяка і низький доземний уклін! Нехай будуть вдячні та уважні люди до Вас, щодня, щохвилини, завжди! – говорить Лідія Полубєхін.

У селі Савківка вшанували ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Учасники клубу „Джерельце” – наймолодші жителі села – підготували для всіх присутніх літературно-патріотичний захід „Тим, що згоріли в огні у перші хвилини двобою”. Було облаштовано куточок скорботи „Навічно в пам’яті народній”. Присутні ознайомилися з художньою літературою чорнобильської тематики: повістю Ю.Щербака „Чорнобиль”, романом В.Яворівського „Марія з полином в кінці століття”, книгами Г.Ковтун „Я писатиму тобі щодня” та Л.Віриної „Тієї вогняної ночі”.
У кінці зустрічі запалили поминальну свічку та вшанували хвилиною мовчання тих, кого сьогодні вже немає з нами, хто ціною власного життя оплатив шанс на життя мільйонів.

Інна ЧМИХАЛО

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x