Рекордна кількість містян прибирали Умань

Рекордна кількість містян прибирали Умань

Місяць «суботників», десятки тон вивезеного сміття і… чисті узбережжя та вулиці. Умань завершує «місячник чистоти» відкриттям чотирьох капличок та ремонтом доріг. З одного місця вивезли 6 кубометрів скла. А «найдовше» в місті сміттєзвалище прибирали на старому єврейському кладовищі – воно тоненькою «цівочкою» розтягнулося обабіч дороги на три сотні метрів… Про це «Нова Доба» дізналася із сайту «Вечірня Умань».

Хто не смітить, той… прибирає. Більше двох тисяч уманчан відгукнулося на заклик міського голови Олександра Цебрія зробити місто чистим. Сумісно з «Екоклінер» та підприємством «Комунальник», працівники виконкому, деякі місцеві депутати, студенти і місцеві жителі чистили місто від сміття, проводили роботи по очистці та кронуванню дерев. Було вивезено більше 1000 кубометрів пластику, скла та гілок… Зі слів Ігоря Сокура, директора компанії «Екоклінер», лише з 1 по 16 квітня уманчани очистили місто від 810 кубометрів відходів.

– Мені приємно, що уманчани відгукнулися на наш заклик. – розповів Олександр Цебрій. – сьогодні ми завершуємо «Чистий четвер» на березі Осташівки. Давайте разом не лише зробимо місто чистим, а й збережемо його таким для наших дітей. Чистота – основа здоров’я. І ми маємо зберегти для дітей наше місто таким, щоб вони могли рости міцними та здоровими.

Окрім прибирання міста, комунальні служби та місцеві підприємці займалися благоустроєм кладовищ. До Великодня завершать будівництво капличок на чотирьох кладовищах: «Софіївська Слобідка», «Олександрівка», «Нова Умань» і «Сухий Яр».

Комунальні служби також провели інвентаризацію доріг після зими, розповідає міський голова. Вже минулого тижня почався поточний ремонт магістральних доріг – вул. Незалежності. Цього тижня зробили вулицю Європейську і площу Соборності. Перейшли на вул. Тищика, після чого буде відремонтовано площу Конституції і вул. Шевченка, Садову. Також буде зроблено поточний ремонт доріг таких вулиць як Чехова, Чкалова, Сергія Лазо, Тимірязєва, Зорге, Ломоносова, Праці. Через декілька місяців планується капітальний ремонт вулиці Будьонного, а також облаштування тротуару і ремонт вулиці Тищика. Нині проводяться тендерні процедури.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x