Юні черкаські баскетболісти претендують на участь у збірній України

Юні черкаські баскетболісти претендують на участь у збірній України

Гравці «Черкаських Мавп-01» Юрій Романовський та Богдан Троян можуть дебютувати за збірну України U16. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби БК «Черкаські Мавпи».

Відразу четверо гравців 2001-го року народження можуть вирушити на чемпіонат Європи. Нині баскетболісти «Мавп-01» Юрій Романовський, Богдан Троян, Ілля Голощапов та Андрій Коробко – у розширеному списку кандидатів до кадетської команди.

Незабаром збірна України U16 візьме участь у товариському турнірі в Іспанії. Тренерський штаб переглядає потенційних новачків своєї команди. Так, на цей збір поїдуть переважно резервісти, серед них більшість гравців – 2001-го року народження. Сьогодні на збори вирушили Юрій Романовський та Богдан Троян. Тоді як Голощапов і Коробко пропустять турнір, через те, що у них немає паспортів.

Відзначив важливість потрапляння до збірної і тренер «Черкаських Мавп-01», Василь Івлєв: «Романовський і Троян вже поїхали до Борисполя і вилітають до Іспанії. Це дуже важливо і корисно для хлопців. По-перше, психологічний момент. Те, як вони працювали протягом сезону, віддавалися своїй справі. Вони заслужили це. До того, ж головний тренер збірної тренує КСЛІ. І недарма четверо наших хлопців потрапили до розширеного списку, адже якраз матчі проти КСЛІ вони провели дуже переконливо. Я думаю саме ці баскетболісти будуть становити кістяк збірної на наступний рік. У своєму віці вони вже демонструють хороший баскетбол. Добре проявили себе у фінальному турі серед 2000-го року».

Нагадаємо, що взимку двоє вихованців «Черкаських Мавп» Денис Бачурін та Костянтин Прокопенко у складі кадетської збірної України взяли участь у міжнародному турнірі в Туреччині.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x