Черкаси отримали «Добру листівку»

Черкаси отримали «Добру листівку»

Презентація благодійного фонду «Добра листівка» відбулася у Черкасах. 28 квітня у Черкаському художньому музеї засновники фонду Лілія Омельяненко та Ілля Стронґовський розповіли черкасцям про мистецтво, благодійність і про те, як листівки руйнують шаблони про Україну у світі. Відвідали захід і кореспонденти «Нової Доби».

Дизайнер із Житомира Ілля Стронґовський та юристка із Києва Лілія Омельяненко знайшли одне одного за часів Революції Гідності. Відтоді ж працюють пліч-о-пліч над створенням непопулярного, але якісного продукту – листівки. Все – заради благодійності. Продажем поштівок організатори збирають гроші для дітей з інвалідністю, просувають Україну у світі та змінюють сприйняття іноземців про нашу країну. Від київських магазинчиків хенд-мейду до виставки у Вільнюсі пройшли шлях листівки доброго місту й українського виробництва.
– За 2 роки двоє людей (тобто я і Ліля) змогли створити 400 видів листівок, які намалювали 140 художників із 40-ка країн світу, – розповідає співзасновник фонду та відомий український дизайнер Ілля Стронґовський. – Коли ми починали проект, то думали, що листівки купуватимуть лише із жалості. А зрозуміли, що проекту жити, коли на Книжковому Арсеналі, на першій нашій виставці, «розгребли» майже все.

– Водночас, тільки на благодійність за 1,5 роки ми змогли зібрати близько 200 тисяч гривень, – доповнює Ліля Омельяненко. – «Добра листівка» стала для виробників прикладом того, що вони теж можуть робити такий продукт якісно. Ми саме своїм прикладом це їм довели.
Залучаючи до проекту іноземних художників, «добролистівочники» просять їх намалювати на поштівці щось про Україну, тим самим вивчаючи їх думки і сприйняття нашої країни. А листівки, що малюють українські художники, показують закордоном зовсім іншу Україну: мистецьку, оригінальну, глибоко філософську та доброчинну.

Нині благодійний фонд «Добра листівка» налагоджує співпрацю ще 10-ма іноземними художниками, які готують ексклюзивні листівки лише для поширення в Україні.

Познайомила черкасів із «Добрими листівками» та незвичайними людьми молодіжна громадська організація «Книжковий маестро».

Черкаси отримали «Добру листівку»

Черкаси отримали «Добру листівку»

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x