За нелегальне ведення бізнесу підприємцям загрожує штраф та конфіскація продукції і знарядь виробництва

Підпільне виробництво в непристосованих місцях, надання різного роду послуг без державної реєстрації, продаж контрабандної і фальсифікованої продукції, отримання інших незаконних доходів підприємцями призводять не лише до не сплати податків до бюджетів всіх рівнів, але й несуть більш страшну загрозу – загрозу життю та здоров’ю споживачів.
Державна податкова інспекція у м. Черкасах доводить до відома таких нелегальних “підприємців”, що у разі здійснення діяльності без належної державної реєстрації, вони повинні не забувати про відповідальність, яку вони несуть перед законом. «Нова Доба» про це дізналася в ДПІ у м. Черкасах.

Зокрема, статтею 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення від 07 грудня 1984 року № 8073-X встановлено, що провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб’єкта господарювання або без одержання ліцензії на провадження певного виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню відповідно до закону, чи здійснення таких видів господарської діяльності з порушенням умов ліцензування, а так само без одержання дозволу, іншого документа дозвільного характеру, якщо його одержання передбачене законом (крім випадків застосування принципу мовчазної згоди), тягне за собою накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17000 до 34000 грн.) з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.

Дії, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за таке саме правопорушення, або пов\’язані з отриманням доходу у великих розмірах, –
тягнуть за собою накладення штрафу від двох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 34000 до 85000 грн.) з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення.

Надання суб\’єктом господарювання дозвільному органу або адміністратору недостовірної інформації щодо відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства тягне за собою накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17000 до 34000 грн.).

Отримання доходу у великих розмірах має місце, коли його сума у тисячу і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян (понад 17000 грн.).

ДПІ у м. Черкасах також нагадує, що сьогодні максимально спрощено процедуру реєстрації підприємницької діяльності. Так, строк державної реєстрації фізичної особи у Державного реєстратора становить два робочих дні з дати надходження документів для проведення державної реєстрації фізичної особи – підприємця. Державний реєстратор не пізніше наступного робочого дня з дати державної реєстрації ФОПа передає державним органам статистики, державної фіскальної служби, Пенсійного фонду України, фондів соціального страхування повідомлення про проведення такої державної реєстрації із зазначенням номера та дати внесення відповідного запису до Єдиного державного реєстру та відомості з реєстраційної картки на проведення державної реєстрації фізичної особи – підприємця для взяття фізичної особи – підприємця на облік. Наступним кроком новоствореного ФОПа має бути звернення у вищевказані органи для реєстрації.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x