У Черкаській області 1129 учасників АТО вже отримали землю у власність

У Черкаській області 1129 учасників АТО вже отримали землю у власність

Із початку запровадження (влітку 2014 року) ініціативи щодо забезпечення земельними ділянками учасників АТО та сімей загиблих воїнів на Черкащині виявили бажання отримати землю 3 603 учасники АТО. Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області разом із органами місцевого самоврядування надало 2 857 дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок учасникам АТО та сім’ям загиблих загальною площею 4 181,27 га. «Нова Доба» про це дізналася в ГУ Держгеокадастру в Черкаській області.

На сьогодні 1 129 осіб із числа військовослужбовців, правоохоронців і членів сімей загиблих уже отримали у власність за рахунок земель державної та комунальної власності ділянки загальною площею 1 506,8 гектара. Із них Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області видало 1 020 наказів про затвердження документації із землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність загальною площею 1 452,76 га. А саме: 735 земельних ділянок загальною площею 1 419,51 га – для ведення особистого селянського господарства та 285 земельних ділянок загальною площею 33,24 га – для індивідуального садівництва.
«Виділення земельних ділянок учасникам АТО залишається одним із пріоритетних завдань землевпорядної служби. Наші фахівці всіляко сприяють військовослужбовцям у пошуку й оформленні землі у власність. Уся інформація про вільні наділи розміщена на сайті Держгеокадастру області. До того ж для забезпечення участі громадськості у формуванні та здійсненні державної політики щодо реалізації права учасників АТО на отримання земельних ділянок при Головному управління Держгеокадастру у Черкаській області створена громадська рада, у яку переважно ввійшли черкащани, що брали участь у бойових діях на Сході», – зазначив в. о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області Дмитро Мироненко.

Довідка:
Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється в порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО.
На сайті Держгеокадастру розміщена покрокова схема дій для допомоги учасникам АТО, котрі бажають отримати земельні ділянки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x