На Черкащині прогнозують дощі з грозами

На Черкащині прогнозують дощі з грозами

Минулих святкових вихідних на Черкащині утримувалася суха та помірно тепла погода, вдень сонце прогрівало температуру повітря до 20-21º тепла. Такі погодні умови сприяли поступовому підвищенню класу пожежної небезпеки в екосистемах області. Станом на 3 квітня у Чигиринському, Уманському, Жашківському та Звенигородському районах спостерігалася висока (4 клас) пожежна небезпека, на решті території області – середня (3 клас). Тому, при відпочинку на природі слід обов’язково дотримуватися правил пожежної безпеки, про це повідомляє начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.

Наразі погода сприяє активному розвитку і росту всіх сільськогосподарських культур, крім теплолюбних, для яких пригнічення розвитку визивають холодні ночі. Яскраве сонце, відсутність дощу із 27 квітня, посилений вітер та низька відносна вологість сприяють пересиханню насіннєвмісного шару грунту (0-10 см), тому дощі які прогнозуються – очікувані. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

Температура води в Дніпрі біля м. Черкас уже досягла 15º. Варто відмітити, що купальний оздоровчий сезон розпочинається, при позначці 18º і з року в рік змінюється у залежності від ходу температурного режиму повітря. За останні 20 років найбільш рання дата прогрівання води до 18º спостерігалась у 2012 р. – 5 травня, найбільш пізня – 9 червня (2001 р.). Середня дата початку купального сезону за останні 20 років на Дніпрі біля Черкас – 22 травня.
За прогнозом синоптиків, надалі – до кінця тижня очікується активізація атмосфери. Характер синоптичної ситуації буде літнім, тому до короткочасних дощів приєднаються грози. Опади чергуватимуться із сонячними проясненнями та переважатимуть у денні години. Температура повітря вночі 5-10º, вдень 5 травня 17..22º; 6 травня 13..18º. На вихідних температура повітря суттєво не зміниться, під час дощів знижуватиметься на кілька градусів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x