Канівські лісівники долучилися до акції «За чисте довкілля»

Канівські лісівники долучилися до акції «За чисте довкілля»

До травневих свят – навели лад. Канівські лісівники активно долучилися до щорічної Всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля» та результативно попрацювали до Дня благоустрою територій населених пунктів. Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Працівники усіх шести підрозділів ДП «Канівське лісове господарство» – загалом 75 осіб – взяли участь у загальноукраїнському післязимовому прибиранні підпорядкованих їм територій. Зокрема, площі, упорядковані канівськими лісівниками цієї весни, складають майже 20 гектарів. Також було ліквідовано 24 несанкціонованих звалища.

Подбали і про озеленення, посадивши 190 саджанців яблуні, груші, абрикоси, липи та дуба червоного, а також більше 100 кущів самшиту вічнозеленого, ялівцю звичайного та козацького, форзиції, спіреї, бузку та чорної смородини. Тішать очі і впорядковані канівськими лісівниками газони та квітники, що займають загальну площу близько двох гектарів.

– Упорядковувати, прибирати, давати лад на своїй землі – свята справа, – говорить директор ДП «Канівське лісове господарство» Едуард Симоненко. – Так ведеться і в природі, коли навесні вона вся оновлюється. Така традиція і в нашого працелюбного народу – освіжити, облаштувати, привести до ладу та дати життя новим насадженням. Ми живемо на цій землі, тож маємо її берегти і прикрашати. Та і, як не крути, а душа радіє, коли дивишся на впорядковані двори, клумби, газони, сади. Тим більше, що нас, працівників лісу, до цього спонукає вже сама професія.

За словами керівника держпідприємства, проведена акція – це лише один із штрихів повсякденного життя лісівників, сповненого господарських турбот. Наприклад, найближчим часом планується капітальний ремонт даху та оновлення паркану в Бучацькому лісництві.

– Звичайно, на проведених роботах не зупинятимемося, бо ж життя продовжується і ми самі його маємо прикрашати та впорядковувати, – зауважує Едуард Симоненко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x