Сформовані саджанці для озеленення вирощують у Білозірському лісництві

Сформовані саджанці для озеленення вирощують у Білозірському лісництві

Круглий самшит, розлогий ялівець, стрункі туї, вихраста спірея – все це і трохи більше можна знайти на декоративному розсаднику Білозірського лісництва Черкаського лісгоспу. Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Тут ретельно дбають про якість декоративного посадкового матеріалу. Під розсадник відвели тиху місцину, де влітку прохолодніше, а взимку затишніше. Його площа становить близько 0,3 га. Тут поки що переважають дворічні саджанці, але є й більші – по 4-5 років.
«Зараз ми розвиваємо вирощування декоративного матеріалу. Облаштували велику теплицю. Будемо розширювати асортимент, додавати рідкісні й екзотичні види», – розповів лісничий Володимир Фіалковський.

Уже цього року білозірські лісівники планують встановити в теплиці систему крапельного зрошування. Це забезпечить постійне зволоження посадкового матеріалу, а значить він буде краще розвиватися і приживлюватися при пересадженні.

«Вирощування декоративного матеріалу – не основна наша діяльність. Це, швидше, захист нашого лісівничого мундиру. Тому ми завжди готові запропонувати покупцям вічнозелені й екзотичні рослини на будь-який смак», – відзначив директор ДП «Черкаське лісове господарство» Андрій Пустовіт.

Вирощування декоративного посадматеріалу – дуже кропітка робота. Завезені до нас вічнозелені теплолюбові рослинки дуже примхливі, тому потребують особливого догляду. Дбають про них досвідчені лісокультурниці під керівництвом лісничого. Саме з його ініціативи два роки тому було створено теплицю та відведено велику площу під вирощування декоративних саджанців. Зараз тут налічується кількасот саджанців, уже готових прикрасити чиюсь садибу чи оздобити міський ландшафт.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x