Леґедзине знову прийматиме фестиваль «Етносвіт»

Леґедзине знову прийматиме фестиваль «Етносвіт»

У Леґедзиному Тальнівського району готуються до проведення фестивалю «Етносвіт». Про це повідомив директор заповідника «Трипільська культура» Владислав Чабанюк. Про це «Нова Доба» дізналася з сайту viche.ck.ua.

«Фестиваль пройде 19-22 травня й буде присвячений глині і виробам із неї в народному промислі», – каже Владислав Васильович.

Гончарі з усієї України приїдуть у Леґедзине й покажуть тут майстер-клас та організують продаж своїх виробів. Про свою участь уже заявили «Мистецький Арсенал» та музей Івана Гончара».

За словами Чабанюка, буде організована виставка експонатів трипільської і черняхівської культури із місцевого музею.

«Щоби дітям не було нудно, ми організуємо для них дитячий археологічний майданчик. Закопаємо глиняний посуд (звісно, не трипільський) і попросимо їх знайти. Керуватимуть дитячими розкопками відомі археологи. Плануємо також організувати толоку й збудувати невелику трипільську хату».

Леґедзине не вперше стає центром подібного свята. Толоки тут відбуваються щороку. В село з’їжджаються артисти, історики та митці з усієї України.

«Єдина незручність – досі немає телефонного зв’язку. Кілька днів тому невідомі вкрали кабелі із вежі «Київстару». Телефони досі не працюють. Не знаю, як вам удалося додзвонитися», – бідкається Чабанюк.

Леґедзине – найвідоміше село Тальнівського району. Тут купили хати київські археологи, режисери, співаки. Живуть кілька іноземців. Найвідоміша з них – американська режисерка Наомі Умань.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x