Як я потрапила в Країну Чудес

Черкаський обласний художній музей шостий рік поспіль долучається до Міжнародної акції «Ніч у музеї», але я потрапила на це дійство вперше. Цьогоріч «Ніч в музеї» була у вигляді постмодерністського трешу за мотивами загальновідомого твору Льюїса Керрола «Аліса в Країні Чудес». Тож блукати музеєм, що перетворився цього вечора на казку, було дуже цікавезно. Спочатку я завітала на другий поверх, де серед експозицій розгорнулися майстер-класи, які проводили народні майстри та художники. Тут робили прикраси для волосся у вигляді капелюшків, розписували спеціальними фарбами одяг і фігурки зроблені з солоного тіста. А ще майстри вчили основам виготовлення витинанки, декупажу та вітражному розпису на склі. Незвичайною цікавинкою став авторський майстер-клас від Ольги Носової – разом з нею можна було спробувати зробити оригінальні панно з живих рослин та гіпсу.

Цікаво було долучитися до будь-якого виду творчості й поки я міркувала чим зайнятися, прибіг справжнісінький казковий Кролик і почав репетувати: «Швидше, швидше на третій поверх! Дійство починається! Швидше, а то королева мене сваритиме! Прошу вас!» Ну і як тут не підеш? Гості музею слухняно пішли до великої зали на третьому поверсі, де вже грав живий оркестр. Тож відкриття «Ночі» розпочалося з вистави – фрагменту мюзиклу «Аліса в Країні Чудес» від колективу сучасного танцю «Вікторія». Потім Черкаський обласний музично-драматичний театр ім. Т. Шевченка представив фрагмент вистави «Король Дроздобород». Було дуже незвичайне відчуття занурення в казку, адже казкові герої знаходилися прямо серед гостей. До них можна було доторкнутися, з ними можна було поговорити і сфотографуватися. Це дуже подобалося малечі. Діти були в захваті.

А ще гості Ночі, як справжні герої Льюїса Керролла, могли запросто завітати на Шалене чаювання, відвідати капелюшних справ Майстра, пограти в шахи з Шаховою Королевою і навіть спуститися в таємничий музейний підвал, що цієї Ночі перетворився на Кролячу нору, де дійсність кардинально змінювалася, в напівтемряві буяли «квіти, що говорили» і бігав казковий Кролик, який дуже тішився, коли йому вдавалося потрапити до когось в кадр і поставити комусь ріжки.
Пізніше був вернісаж від модного дизайнера Ірини Дикої, який не залишив байдужим черкаських дівчат. Художники боді-арту теж постаралися, вони перетворили напіоголених красунь на казкових персонажів, які теж взяли участь в дефіле.

Для найвитриваліших «Ніч в музеї» завершилася виступом рок-гуртів «Сонце в Кишені», «Roller Genoa», «O.Chi», «4 Men in the Boat», «Katrin Rush» та перфоменсом від «Джайри». Глибокої ночі любителі художнього слова могли послухати вірші черкаських поетів під супровід музичних композицій арт-рок гурту «Друзі Абсолюту».
До самих витривалих і до фанатичних любителів поезії я не належала, тож обмежилася дитячим часом. Але вражень і задоволення отримала море, адже поблукати вночі музеєм і потрапити в Країну Чудес – це дуже цікаво. Тепер буду чекати наступної Ночі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x