Черкащина зустрічатиме телевізійників із України, Білорусі, Казахстану та Китаю

Черкащина зустрічатиме телевізійників із України, Білорусі, Казахстану та Китаю

Всеукраїнський фестиваль телевізійних і радіопрограм «Кобзар єднає Україну» відбудеться на Черкащині з 19 по 23 травня. Захід відбувається вже вдруге і стає традиційним. Фестиваль не обмежиться обласним центром – конкурсанти відвідають Тальнівщину, Умань, Чигирин, Канів. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

19 травня у Черкасах у приміщені філармонії о 19.00 відбудеться урочисте відкриття фестивалю. Як повідомив директор Філії Національної Телекомпанії України «Черкаська регіональна дирекція» («Рось») Михайло Калініченко, уже сьогодні до Черкас починають прибувати шановані гості з усієї України і навіть з-за кордону. Черкащина прийматиме не лише відомих українських журналістів, а й учасників із Європи, Китаю, Казахстану, Білорусі. Планували відвідати фестиваль і російські опозиційні журналісти, однак вони так і не знайшли можливість прибути.

– До Черкас приїдуть найкращі режисери, журналісти, які представлять свої роботи. У їхніх програмах заповіді Шевченка адаптовані до сьогодення. Фільми та програми будуть трансльовані на телеканалі «Рось», а згодом у ефірі НТКУ, – повідомив Михайло Калініченко.

У рамках фестивалю представники України та Казахстану представлять спільний проект зі створення фільму, присвяченого Шевченківській тематиці.

Щоб перейнятися духом малої Батьківщини Тараса Шевченка, пізнати українські традиції, учасники відвідають Тальнівщину, Умань, Чигирин, Канів. Так, на другий день фестивалю запланована зустріч із народною кіностудєю «Мальва» у Легедзиному, посадка Алеї Єдності з громадою Умані, відвідини дендропарку «Софіївка». Окрім того, у рамках фестивалю гості доторкнуться до козацької історії на Чигиринщині та візьмуть участь в урочистостях з нагоди річниці перепоховання Шевченка у Каневі.

За словами організатора фестивалю Михайла Калініченка, захід відбудеться виключно за рахунок спонсорських коштів.

У фестивалі беруть участь фільми, радіо- і телепрограми, присвячені ідеям та творчості Тараса Шевченка. За призи учасники боротимуться у 9 номінаціях. На участь подали більше 100 робіт, які вже почало розглядати журі. До комісії увійшли представники різних регіонів України.

Нагадаємо, того року гран-прі фестивалю отримала журналістка ОДТРК «Рось» Людмила Джулай. Цього року «Рось» знову представляє Черкащину із трьома фільмами на Шевченківську тематику.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x