У Черкасах відбувся Кубок фестивалю дружин юних пожежників

У Черкасах відбувся Кубок фестивалю дружин юних пожежників

Відкритий кубок фестивалю ДЮП під назвою «Мова безпеки – мова майбутнього» відбувся 17 травня у Палаці Молоді. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Уже 22 роки школярі з усіх куточків Черкащини розкривають свої таланти, пропагуючи безпечний спосіб життя. Позмагатися за Кубок приїхали найкращі, а саме: учні Черкаських шкіл №3, № 24, №25 та № 30, а також команди з сільських шкіл Леськи та Ірклієва.

Захід розпочався з привітального слова заступника міського голови Геннадія Шевченка, який вітаючи учасників та гостей свята, побажав їм перемоги та гарного настрою. До учасників та присутніх у залі від імені Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Черкаській області також звернувся заступник начальника Управління – полковник служби цивільного захисту В’ячеслав Перевізник:

– Головна наша мета – не визначити переможця, а влаштувати для дітей свято, під час якого в ігровій формі озвучимо найбільш важливі проблеми безпеки життєдіяльності. Школярі, долучаючись до цього руху, стають нашими помічниками і ми можемо бути впевненими, що вони не лише самі не порушуватимуть правила безпеки, а ще й проводитимуть агітаційну роботу серед однолітків, – зазначив у своєму слові В’ячеслав Миколайович».

– У кумедних сценках з піснями, танцями та влучними жартами команди-учасниці розкривали цьогорічну тему Відкритого Кубку «Мова безпеки – мова майбутнього».

Цікаво, що організатори передбачили цікаву програму не лише для безпосередніх учасників змагань. У перерві між конкурсами глядачі могли оглянути виставку пожежної та спеціальної техніки, взяти участь у розважальних конкурсах, які для них проводили фахівці Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Заповнивши востаннє сцену, команди отримали грамоти, подяки, та подарунки і солодощі що люб’язно приготували чисельні спонсори заходу.

Директор Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Марина Бакланова зазначила: «Цей фестиваль довів, що про доволі серйозні речі, правила пожежної та техногенної безпеки, про попередження пожеж, інших надзвичайних ситуацій, можна розповісти не лише просто й доступно, а ще й яскраво та цікаво. Я переконана, що такий формат спілкування, ігровий, театралізований та творчий, дозволить дітям краще зрозуміти особливості сучасних загроз та шляхи їх подолання».

Журі, підбивши підсумки конкурсів, оголосило, що першим володарем Відкритого Кубку Фестивалю ДЮП у місті Черкаси стала команда з обласного центру «Рубікон».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x