Даценко поставив черкаській владі ультиматум

Даценко поставив черкаській владі ультиматум

Якщо найближчим часом не буде звільнено черкащан, яких звинувачують у захоплення будівлі ОДА, народний депутат від Черкащини Леонід Даценко загрожує сам стати активістом, вийти на майдан і закликати черкащан до активних дій. Про це повідомив власний кореспондент «Нової Доби».

– Я вважаю, що дії влади, яка сьогодні говорить мовою ультиматумів, підштовхують до того, щоб черкаська громада теж почала діяти мовою ультиматумів, – відзначив народний депутат Леонід Даценко. – Я надіслав депутатське звернення на ім’я Сергія Борисовича Тулуба із вимогою розібратися в тих надзвичайних подіях, які відбувалися у нас у Черкасах, починаючи з 23 січня і по сьогоднішній день.

За словами депутата, наша область виявилася унікальною, тільки не в гарному розумінні цього слова. Адже в нас немає жодної заблокованої вулиці, майдану, зате є найбільша в Україні кількість людей учасників мирних протестів, які сьогодні затримані і, які сьогодні перебувають у СІЗО. Тому першою і основною вимогою опозиції до влади є звільнення затриманих громадян, учасників мирних протестів і початок виконання закону про амністію на території Черкащини.

– Дійшло до абсурду, – обурюється Леонід Михайлович. – Приймається закон більшістю у Верховній Раді, який говорить, що для того, щоб влада пішла на поступки щодо амністії, опозиція також повинна піти їй на зустріч, звільняючи адміністративні і державні установи, розблоковуючи вулиці. У нас на Черкащині жоден державний орган не є в облозі чи захоплений. Що ми повинні зробити згідно з цим законом? За логікою ми повинні піти захопити приміщення, заблокувати дороги і виставити владі ультиматум. Так можна дійти до абсурду! Тому вимога наша є чіткою і зрозумілою: негайне звільнення учасників протестів від затримання на 60 діб. Але якщо влада не буде робити жодних кроків, я особисто буду закликати всіх черкащан до активних дій, мирних протестів, які мають перерости у майдани, які сьогодні стоять у Києві на майдані Незалежності. Тоді ми будемо розбудовувати перед ОДА свій обласний майдан, будемо виводити людей на майдани в районних центрах і тиснути силою мирного демократичного протесту, щоб усунути чинну владу з області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x