Обласні очільники стали донорами

Обласні очільники стали донорами

Акція «Здай кров – врятуй життя» триває сьогодні на Черкащині. Донорами стали й керівники області – голова ОДА Юрій Ткаченко і його заступник Сергій Овчаренко.
Із восьмої ранку на обласній станції переливання крові вже було велелюдно. Масово підтримали акцію черкаські патрульні. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ОДА.

– На жаль, нині донорство в нас не надто популярне, – пояснює очільник області Юрій Ткаченко. – А потреба у крові для недужих щоденна. Тому ми сьогодні показуємо приклад. І дякую нашим правоохоронцям за активність, а також решті черкащан, які прийшли сьогодні здавати кров і робитимуть це надалі. Я не вперше стаю донором. Минулого разу ми здавали кров для наших бійців.

Обласні очільники стали донорами

На станції переливання крові донорам завжди раді. Тут кажуть: нині такими є лише 1% черкащан. А потрібно принаймні вчетверо більше.
– Потреба в донорах є завжди, – зауважує головний лікар Черкаської обласної станції переливання крові Юрій Бульба. – Бо кров і її компоненти мають обмежений термін зберігання. Приміром, максимум для еритроцитів – 35 діб. Тому запаси треба постійно поновлювати. Здавати кров можна раз на два місяці. Це, до речі, не шкодить організму, а навпаки зміцнюється імунітет.
На цій станції за перші години акції до півсотні черкащан стали донорами.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x