Володимир Поліщук представив серію власних доробків

Володимир Поліщук представив серію власних доробків

Днями свій творчий доробок презентував доктор філологічних наук, професор Черкаського національного університету ім. Б.Хмельницького Володимир Поліщук. Науковець представив праці, де уміщенні його дослідження попередніх десятиліть. Водночас, за словами професора, це й певна систематизація зробленого за останні роки. Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

– Написано мною чимало різних досліджень, але вони, як правило, публікувалися у деяких періодичних виданнях. Та й для себе було цікаво зібрати доробки принаймні про тих письменників Черкащини, за творчістю яких я тривалий час спостерігаю, досліджую і працюю. Я думаю, що й буду продовжувати працювати, оскільки для мене вони дуже цікаві, та й творчість багатьох із них досліджена порівняно недостатньо, – розповідає Володимир Трохимович.

Володимир Поліщук представив серію власних доробків

Чотири книжки з шести, які були представлені, починається словом «Мій…»: «Мій Павло Филипович», «Мій Тодось Осьмачка», «Мій Василь Доманицький», «Мій Михайло Максимович».
– Я трошки провокативно, можливо, такі назви дав книжкам. Але я керувався тим, що в цих доробках є якийсь момент відкриття, – зазначає Володимир Поліщук.

Також Володимир Трохимович представив книжку, яка вийшла порівняно недавно «Федір Гаврильченко «Софіївка сад».
– У моїй творчій практиці було кілька таких дослідницьких історій, де матеріал сам йде на тебе. І так випало з Федором Гаврильченком, – підкреслює Володимир Поліщук.
На сьогодні, науковець працює над створенням «Літературної енциклопедії Черкащини».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x