Податкові пільги учасників АТО

Пунктом 18 ст. 12 закону України «Про статус ветеранів війни та гарантії їхнього соціального захисту» для учасників бойових дій передбачено пільги зі сплати податків, зборів, мита та інших платежів до бюджету відповідно до податкового та митного законодавства.

ПДФО. Щорічна разова грошова допомога
Не включають до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу та не оподатковується податком на доходи фізичних осіб сума щорічної разової грошової допомоги, яку надають учасникам АТО (стаття 165 ПКУ та згідно із Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»).

ПДФО. Благодійна допомога
Не оподатковується податком на доходи фізичних осіб доходи учасника бойових дій під час АТО, отримані в якості благодійної допомоги.
Також передбачається пільга й для самих благодійників – не оподатковуватимуть доходи, отримані ними для надання благодійної допомоги учасникам АТО.
Наприклад: фізична особа, яка внесена до Реєстру волонтерів антитерористичної операції, отримала кошти від населення, які в подальшому передає бійцю АТО. Ні у волонтера, ні в бійця АТО доходи у вигляді отриманих грошових коштів не будуть оподатковуватись податком на доходи фізичних осіб.
Поряд із цим не оподатковуються доходи у вигляді благодійної допомоги, наданої міжнародними благодійними організаціями особам, які проживають на території проведення АТО, або особам, які вимушено її полишили.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x