Черкаські фіскали легалізували працю 49 найманих працівників

Черкаські фіскали легалізували працю 49 найманих працівників

Офіційне укладання трудових відносин, виплата належної суми заробітної плати відповідно до вимог чинного законодавства – це основа соціальної захищеності працівника. Погоджуючись працювати «неофіційно», працівник потрапляє у власну пастку, адже він не просто стає беззахисним перед власним роботодавцем, але й втрачає право на отримання гідної пенсії та соціальних виплат. «Нова Доба» про це дізналася в ДПІ у м. Черкасах.

Саме тому легалізація тіньового ринку зайнятості населення і є одним з пріоритетних завдань в роботі Державної податкової інспекції у м. Черкасах.
За результатами документальних планових та позапланових перевірок суб’єктів господарської діяльності, проведених у січні-квітні 2016 року з питань дотримання законодавства щодо укладання трудового договору, оформлення трудових відносин з працівниками, своєчасності, достовірності, повноти нарахування, утримання та сплати податку на доходи фізичних осіб, сума легалізованого доходу склала 648,3 тис грн.

«Відповідно, було донараховано 298,6 тис грн, у тому числі податку – 116,7 тис грн, 155,7 тис грн штрафних санкцій та 26,2 тис грн пені. У ході проведених перевірок виявлено 49 неоформлених найманих працівників», – повідомив начальник Державної податкової інспекції у м. Черкасах Антон Царюк.
Протягом 4 місяців п.р. заслухано на засіданнях робочих груп, проведено співбесіди та індивідуально-роз’яснювальну роботу, а також направлено листи посадовим особам 201 суб’єкта господарської діяльності, які протягом року допускали випадки виплати заробітної плати менше встановленого мінімального розміру (посадових осіб попереджено про відповідальність за порушення законодавства про оплату праці). За результатами проведеної роботи 96% таких роботодавців підвищили розмір заробітної плати.

«Внаслідок комплексу заходів, проведених ДПІ у м. Черкасах щодо підвищення рівня заробітної плати, до місцевого бюджету з початку року додатково надійшло 657,4 тис грн ПДФО», – зазначив Антон Царюк.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x