«Наша Ряба» здобуває чергову перемогу й виходить у лідери

«Наша Ряба»  здобуває чергову перемогу й виходить у лідери

Кажуть, що найбільш невдячна річ у спорті це прогнози. І з цим важко не погодитися. Адже іноді вболівальники і знавці, висловлюючи свої думки щодо результатів того чи іншого спортивного змагання, роблять ставки на фаворитів, проте нерідко помиляються. Це саме стосується і футбольного матчу між ФК «Тальне» та «Нашою Рябою», що, за взаємною згодою, відбувся у суботу, 21 травня, на день раніше, ніж передбачено календарем Чемпіонату Черкаської області серед команд першої ліги. Причина такого переносу — тальнівські та катеринопільські футболісти хотіли на власні очі побачити фінал Кубка області з футболу між «УТК-Ятрань» та «Ретро», що був запланований на 22 травня.

Серед найвідданіших прихильників катеринопільської футбольної дружини, що вирушили у сусідній райцентр, щоб підтримати її, будемо відвертими, оптимістів було небагато — ніхто не вірив, що «Нашій Рябі» вдасться зіграти хоча б внічию проти ФК «Тальне». Адже тальнівчани — «старожили» першої ліги, не один рік грають одним складом, тож, як кажуть, розуміють один одного на футбольному газоні з півслова. Дехто висловлював думку, що підопічні Романа Цьоменка, говорячи футбольним жаргоном, «вигребуть» не один м’яч із сітки власних воріт. Можливо, воно так і сталося, коли б не відмінна гра голкіпера гостей Валентина Тарнавського, котрий декілька разів врятував «Нашу Рябу» від неприємностей. Адже тальнівчани володіли ігровою і територіальною перевагою, змушуючи катеринопільчан більше оборонятися, ніж проводити час в конструктивних атакуючих діях. Проте перша 45-хвилинка цієї зустрічі закінчилася безгольовою нічиєю.

Друга половина зустрічі мало чим відрізнялася від першої. Господарі шукали шляхи до воріт «Нашої Ряби», гості захищалися, проте знаходили сили провести контратаки, однак у завершальній їхній стадії катеринопільським футболістам не вистачало останнього пасу. Здавалося, матч йде до нічийної гавані, та в одному із моментів граючий тренер «Нашої Ряби» Роман Цьменко так «приклався» з лівої по смугастому приблизно з 35 метрів, що голкіпер господарів був безсилий допомогти своїй команді. Так рахунок став 0 : 1. Попри всі зусилля господарів поля відігратися, до фінального свистка це їм так і не вдалося.
Після цієї перемоги «Наша Ряба» набрала 9 очок і несподівано для багатьох перебуває у стані лідерів чемпіонату області серед команд першої групи. Вже найближчої неділі, 29 травня, катеринопільчанам доведеться доводити своє право на лідерство, адже на «Нашу Рябу» чекає домашній матч із ФК «Канів».

Василь Ходзіцький

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x