Послугами обласного центру зайнятості скористалися понад 50 тис черкащан

Послугами обласного центру зайнятості скористалися понад 50 тис черкащан

З початку року послугами Черкаської обласної служби зайнятості скористалися 52,1 тис безробітних, що на 3,2 тис осіб менше, ніж у січні-квітні минулого року.
Роботодавці регіону поінформували центри зайнятості області про наявність понад 13,9 тис вакансій (на 1,7% менше, порівняно з січнем-квітнем минулого року). Протягом січня-квітня 2016 року на одне вільне робоче місце претендувало 3 безробітних. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаському ОЦЗ.

За сприяння обласної служби зайнятості отримали роботу більше 12,8 тис осіб, у тому числі понад 9,1 тис безробітних, серед яких кожний п’ятий належав до соціально вразливих категорій населення (інваліди, внутрішньо переміщені особи, демобілізовані військовослужбовці, які брали участь в АТО тощо). До тимчасової зайнятості залучені понад 5,7 тис осіб шляхом їх участі у громадських та інших роботах тимчасового характеру.
З метою стимулювання створення нових робочих місць, в першу чергу для осіб, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, роботодавцям надавалась компенсація витрат єдиного соціального внеску. Таким чином, з початку року працевлаштовано 181 безробітного.

Завдяки отриманню одноразово допомоги по безробіттю 137 осіб відкрили власну справу. Основними напрямками підприємницької діяльності є сфера оптової та роздрібної торгівлі, ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів, сільське, лісове та рибне господарство.
Для допомоги у здобутті і вдосконаленні професійних знань, умінь та навичок організовувалось професійне навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації безробітних. Навчання здійснювалось під замовлення роботодавців або для самозайнятості людини, тобто провадження підприємницької діяльності. З початку року майже 4,5 тис безробітних підвищували конкурентоспроможність на ринку праці.

Станом на 1 травня 2016 року кількість зареєстрованих безробітних становила 21,6 тис осіб, з них 16,9 тис осіб отримували допомогу по безробіттю. Середній розмір допомоги по безробіттю у квітні 2016 року складав 1 380 грн.
З початку 2016 року роботодавці повідомили державну службу зайнятості про заплановане масове вивільнення 3,9 тис працівників, що в 1,4 рази більше, ніж у січні-квітні 2015 року.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x