10 столітніх дубів зрубали невідомі в Смілянському лісгоспі

10 столітніх дубів зрубали невідомі в Смілянському лісгоспі

19 травня до лісничого Володимирівського лісництва Смілянського лісгоспу Олександра Кисилічина надійшло повідомлення про те, що в лісі між селами Ротмистрівка та Куцівка Смілянського району місцеві жителі чули роботу бензопили. Виїхавши на місце, працівники лісової охорони Смілянського лісгоспу в кварталі 75, виділі 26 виявили незаконну рубку дерев дуба. При огляді було встановлено, що лісокрадії зрубали 10 дубів віком понад сто років, розкряжували їх, цим самим підготувавши до вивезення. Крім того, при звалюванні було пошкоджено ще 7 дерев. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Працівники лісової охорони у кількості 4-ох осіб вирішили робити засідку на зловмисників. У ніч з 19 на 20 травня на місце злочину приїхав автомобіль ЗІЛ з навантажувачем для того, щоб у нічну пору непомітно вивезти незаконно заготовлену деревину. При сутичці з працівниками лісової охорони ніхто не постраждав – три зловмисники втекли, на місці злочину залишився водій авто, який, за свідченнями очевидців, не вперше займається подібними справами.
На місце події викликали поліцію, прибули керівництво лісгоспу та обласного управління лісового та мисливського господарства. Обраховані збитки, заподіяні державі у зв\’язку з самовільною рубкою, становлять 106 тисяч гривень. За цим фактом лісопорушення відкрито кримінальне провадження.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x