Учнів-переможців предметних олімпіад відзначили на Черкащині

Учнів-переможців предметних олімпіад відзначили на Черкащині

Переможців Всеукраїнських предметних олімпіад та інтелектуальних конкурсів відзначили сьогодні в обласній адміністрації. Тут зібрались понад дві сотні юних черкащан та їхніх викладачів. Зазначимо, цього року маємо 48 учнів, котрі показали найкращі результати. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.

Загалом у ІV етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад брали участь 59 дітей із 7 районів і 3 міст області, здобули перемогу 24-ро. Найбільшу кількість призових місць вибороли учні з Черкас, сільські школи дали нам 5-х переможців. Зростає популярність і Малої академії наук в області, адже кількість таких наукових робіт збільшується. 46 представників області взяли участь у цьогорічному фінальному етапі конкурсу-захисту, із яких також 24 стали переможцями.

Між тим, фінальний етап Всеукраїнського конкурсу-захисту відбувався у 63 секціях 12 наукових відділень майже за всіма науковими напрямами. Перемогу черкаській команді принесли учасники секцій гідрології, експериментальної фізики, археології, фольклористики, англійської мови. Цього року команда нашої області здобула 5 золотих медалей – найвагоміше досягнення за останні 10 років.
Перший заступник голови ОДА Віталій Коваль подякував учням за їхній талант та перемоги:
– Своїми результатами та успіхами ви переконуєте ровесників, що успіх долі – це не просто подарунок, а результат щоденної наполегливої праці. Звичайно, він неможливий без сучасного підходу та відповідальної роботи вчителів, плеяда яких успішно сформована протягом останніх років на Черкащині. Водночас і влада докладає максимум зусиль для створення умов, що дозволяють здобувати гідних результатів. Зокрема ініціює відповідні програми, спрямовані на реформування та модернізацію освіти, впровадження інноваційних технологій, сучасних методів викладання.

Віталій Володимирович закликав учнів не забувати, що вони є українцями: «І як би доля не склалася в майбутньому, пам’ятайте ту землю, ту школу, тих вчителів, які дали вам путівку в життя, тому що українська земля – найкраща, і саме тут ми маємо здобувати найкращих результатів. Впевненості вам, віри у власні сили, в Бога та Україну».
– У школі я зміг почерпнути цілющої води моїх предків із її батьківськими настановами: і чужого научатись, і свого не цуратись, – звернувся зі словами вдячності учень 11 класу з Маньківщини, який виборов І місце у Всеукраїнській учнівській олімпіаді з географії та І місце у Всеукраїнському конкурсі-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України (секція гідрології) Андрій Дубина. – Учителі допомогли мені зібратися в дорогу, і я, мов той Сковорода, зібрані стрімкими колісницями всі необхідні мені настанови, вирушив до неочікуваного небуття. Та напрям мені відомий, бо я народився на оновленій землі моїх предків і є справжнім українцем та маю міцне українське коріння. Тому завжди з надійним поглядом у світлий день відкриваю горизонти, за якими височіє стара як світ, але вже досягнута мною істина.

Переможців нагородили цінними подарунками.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x