Землевпорядники Черкащини розглянули майже 6 тисяч звернень

Землевпорядники Черкащини розглянули майже 6 тисяч звернень

Із початку року спеціалісти Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області розглянули 5 940 звернень громадян, зокрема – 15 колективних. Із них 1 625 заяв надійшло від ветеранів війни й праці, учасників АТО, інвалідів, громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, багатодітних сімей, одиноких матерів та інших громадян, які потребують соціального захисту й підтримки. Порушені ними питання вирішені позитивно. «Нова Доба» про це дізналася в ГУ Держгеокадастру в Черкаській області.

Найбільше (5 509) запитів, що становлять 92,7% від усіх звернень, стосувалися оформлення землі відповідно до Земельного кодексу України: 3 186 – про надання дозволу на розроблення проекту відведення земельної ділянки, 2 170 – щодо затвердження проекту відведення земельної ділянки та 153 – про поновлення договору оренди. За роз’ясненням законодавства звернулося 416 осіб (7,3 % від загальної кількості).

На особистих прийомах начальників та їхніх заступників у відділах і управліннях Держгеокадастру в районах і м. Ватутіному побувало 986 осіб. На виїзних прийомах у сільській місцевості прийнято 175 громадян. Ще 163 особи з’ясували свої питання на особистому прийомі керівництва Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області й 30 людей – під час виїзду на місця.
Землевпорядники області надають заявникам ґрунтовні відповіді в терміни, визначені законодавством, а на особистих прийомах консультують і намагаються відразу вирішити земельну проблему відвідувача.

Графік прийому громадян керівництвом Держгеокадастру області та територіальних органів і телефони для попереднього запису розміщено на сайті відомства.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x