На початку літа розпочнуться ремонтні роботи в театрі

На початку літа розпочнуться ремонтні роботи в театрі

Першочергові аварійні роботи в театрі стартують на початку літа. Спочатку візьмуться ладнати дах, згодом – сцену, фасад, віконну частину та деякі внутрішні приміщення. На цьому наголосив заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Сергій Овчаренко під час огляду приміщення обласного драмтеатру.
На відновлювальні роботи вже є кошти з держфонду регіонального розвитку, обласного та місцевого бюджетів. Йдеться про 16 млн грн. Їх спрямують на першочергові роботи в театрі, які за сприятливих обставин та наявності додаткового фінансування мають завершитися вже до нового року. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.

– Основні роботи в театрі мають завершитися взимку, – переконаний заступник очільника області. – До того часу намагатимемося зробити максимум робіт та здати в експлуатацію зал. Це лише плани, оскільки говорити про динаміку ремонтних робіт у театрі зможемо тільки тоді, як вони розпочнуться. Однак відбудова приміщення чимало коштує. Отримати фінансування для театру не просто. З цього приводу особисто веду перемовини в профільних міністерствах. На цьому тижні переглянемо кошторис робіт, внесемо деякі технічні зміни до проекту. Можливо, доведеться мінімізувати низку позицій. Вкотре наголошу, наша основна мета – провести якісні роботи, аби в нас був гарний обласний театр.

Артистів театру, які також були присутні на огляді, особливо цікавило питання ремонту глядацької зали та збереження її акустики. Сергій Овчаренко пояснив, що коли дійдуть до внутрішньої реконструкції зали, залучать спеціалістів. Технічний же об’єм та форма залу не змінюватиметься, тож це не має кардинально вплинути на його акустику

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x