Свято зі сльозами на очах: прикордонники порахували нагороди і втрати

Напередодні професійного свята прикордонники Навчального центру з підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України Оршанець в обласній філармонії вітали один одного та згадували загиблих товаришів.

За час проведення АТО на сході країни Навчальний центр з підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України Оршанець втратив 15 своїх військовослужбовців. Їхню память присутні в залі вшанували хвилиною мовчання.
“За час проведення АТО в ній взяли участь 1 040 військовослужбовців та працівників центру. За проявлену мужність усі вони нагороджені відзнаками, 65 осіб — державними нагородами, 15 з них — посмертно. Наш центр визнано одним з найкращих підрозділів прикордонного відомства держави. На жаль, в ході збройних протистоянь прикордонники втратили 67 своїх бойових побратимів, 15 з них — це військовослужбовці нашого навчального центру, зокрема, й колишній керівник Центру Ігор Момот”, – сказав начальник Центру Дмитро Коцеруба.

Прикордонники з вдячністю згадали усіх, хто допомагав їм вистояти у важкі часи: волонтерів, громадські організації, підприємства (зокрема, групу компаній “Маїс”, НВФ Урожай, ПАТ “Азот”) та керівництво міста та області — голову Черкаської ОДА Юрія Ткаченка, голову облради Олександра Вельбівця, міського голову Анатолія Бондаренка. Ті відповіли їм щирими привітаннями та подарунками з нагоди свята.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x