Депутати внесли зміни до Регламенту Черкаської міської ради

Депутати внесли зміни до Регламенту Черкаської міської ради

Сьогодні на сесії депутати внесли зміни до Регламенту Черкаської міської ради. За це висловилось 32 присутні в залі міські обранці. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

Прийняті зміни, зокрема, стосуються затвердження порядку денного сесії, а також – процедури голосування та прийняття рішень.

За словами ініціатора проекту депутата від фракції ВО «Черкащани» у міській раді Павла Карася, відповідні зміни допоможуть скоротити процедуру голосування практично вдвічі. Адже крім поіменного, віднині у Регламенті допускається також голосування шляхом піднімання рук.

– Зараз ми більше витрачаємо часу на оголошення прізвищ депутатів під час поіменного голосування. Тоді як можна суто технічні питання, які виносяться на сесію, голосувати шляхом піднімання рук. При цьому, за бажанням однієї третини депутатів є змога повернутись до поіменного режиму, – зауважив Павло Миколайович

Тож нині у Регламенті Черкаської міської ради визначено, що порядок денний та пропозиції затверджуються більшістю від складу ради голосуванням шляхом піднімання рук чи поіменно на вимогу однієї третини від складу ради».

Аналогічним чином здійснюватиметься голосування рішень міської ради за основу, а також – поправки та пропозиції до рішень.

Тоді як прийняття рішень ради вцілому відбуватиметься лише поіменно.

На думку Павла Карася, прийняті зміни у Регламенті є лише тимчасовими і діятимуть до моменту запровадження у раді системи електронного голосування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x