Геннадій Бобов допоміг школі на Корсунщині

Геннадій Бобов допоміг школі на Корсунщині

Селищенська школа за рішенням земства була відкрита ще до революції 1917 року як церковно-приходська. Тоді в ній навчалося 30 учнів. На той час у всьому селі було лише 57 письменних, а середню освіту мали всього 5 осіб.
У 1936 році розпочалося будівництво нової школи на 350 місць, а в 1938 р. вона відчинила двері перед своїми школярами. Першим директором став Карл Карлович Бобир. У школі навчалися діти не лише з Селища, а й з усіх навколишніх сіл: Сухин, Гути Селищенської, Таращі, Переможенців, Прутильців, Дацьок, Сегединців, Журавки, Квіток. Було по 2-3 паралельні класи з наповнюваністю понад 30 учнів, через нестачу місця навчалися у дві зміни.
Із приходом фашистських окупантів у 1941 році навчання в сільській школі тимчасово припинилося. В її приміщенні на другому поверсі розмістилися німецькі вояки, на першому – стайні для їхніх коней. У лютому 1944 року село було звільнене від німецьких загарбників, а вже у квітні учні приступили до занять.

Після закінчення війни школу очолив Лука Никифорович Савченко, який працював на цій посаді до 1957 року. Саме тоді школа здобула заслужену славу, а її керівник та його дружина, вчителька німецької мови Віра Олександрівна Савченко, отримали найвищі на той час нагороди держави – ордени Леніна. У 1947 році почався голод і в Селищі було створено дитячий будинок, який профункціонував до літа 1953 року У ньому перебували обездолені діти з різних куточків України.
Поряд із загальною шкільною освітою розвивалася й дошкільна. У селі діяло 2 дитячих садки. Один функціонував на балансі колгоспу ім. Кірова, другий – на балансі цукрового заводу.

Гордістю школи є її випускники: трактористка, Герой Соціалістичної Праці Г.І. Горгула, кандидати та доктори наук – полковник М.С. Шутенко, А.Я. Затирко, завідувачі кафедр Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова Є.В. Коршак та Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу В.І. Горгула, заслужені лікарі України В.І. Чередніченко, С.М. Клименко, лауреат державної премії ім. Т.Г. Шевченка, В.А. Товстик, льотчики – полковники І.А. Ганич та Л.В. Вертеба, генерал-майор В.О. Гриценко та багато інших, які живуть у різних куточках України та за кордоном.
У 2010 році школу було реорганізовано в навчально-виховний комплекс. На сьогоднішній день тут навчається 122 учні, але з року в рік їхня кількість, на жаль, зменшується. В окремому приміщенні діє дошкільна установа «Веселка», яку було реконструйовано в 2011 році за сприяння тоді ще депутата обласної ради Геннадія Борисовича Бобова. У ній створено сучасні комфортні умови для навчання та виховання, і нині її відвідує 40 дітей дошкільного віку.

Завдяки допомозі та постійній увазі до проблем навчального закладу нашого народного депутата Геннадія Бобова приміщення НВК та дошкільної установи було газифіковано. На території школи створено тренажерний майданчик, оновлено баскетбольне та футбольне поля, встановлено тенісні столи, оновлено фасад приміщення. Милують око на шкільному подвір’ї туї та ялинки, що були висаджені за участю народного обранця. Створено зелений клас та альпінарій. Біля обеліску Слави висаджено самшит у вигляді Герба України.
Геннадій Борисович продовжує надавати допомогу. Ось і 5 квітня неабияк зраділи першокласники – вони отримали в подарунок нову класну дошку. А до цього – холодильник, 2 проектори, ноутбук, нові стенди в кабінет української мови, стільці та столи в методичний кабінет, ігровий майданчик для дошкільної установи та побутовий інвентар для потреб школи та дитячого садка.

Наш дружній педагогічно-учнівський колектив, батьківський комітет щиро дякують Геннадію Борисовичу Бобову за постійну увагу та підтримку навчального закладу в зміцненні матеріально-технічної бази. Адже ми переконані, що завдяки турботам і піклуванню саме таких людей, як Геннадій Борисович, сільська школа не просто існуватиме, а житиме повноцінним життям, а сільські діти зможуть отримувати якісну освіту в належних умовах, у затишних і забезпечених усім необхідним для навчання класах.

Тетяна Костянтинівна Портянко, директор Селищенського НВК «ДНЗ – ЗОШ І-ІІІ ступенів»

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x