Олександра Заїка: «Я за профільну систему освіти»

Олександра Заїка: «Я за профільну систему освіти»

Не покладаючи рук, президент ФІМЛІ Олександра Заїка виконує свою роботу. Вона має мету і йде до неї. Активна громадянка, полюбляє малювати, любить дивитися кіно та читати книжки, мріє стати щасливою жінкою та мати велику родину. Про свій успішний старт та про свої плани, дівчина розповіла кореспонденту «Нової Доби».

– Як ми знаємо, сніданок найголовніший прийом їжі, тож усім цікаво чим харчуються президенти. Що полюбляєш їсти на сніданок?
– Згідна з тим, що сніданок — найважливіший прийом їжі, яким не можна нехтувати. Кожен ранок я намагаюсь їсти щось корисне й поживне, радше це вівсянка або сир.

– Як ти стала шкільним президентом?
– У ліцеї розпочалася передвиборча кампанія. На класних зборах колектив запропонував мою кандидатуру. І так розпочалася боротьба за президентське крісло. Я відчувала підтримку однокласників, за що їм дуже вдячна.

– Які заходи зараз організовуєш у школі?
– Нещодавно в ліцеї ми проводили день позитиву. У першому півріччі ми організували багато заходів, таких як вечорниці, новорічні вистави, козацькі розваги, посвята в ліцеїсти, конкурс талантів та інше. Також провели конкурс Міс та Містер ФІМЛІ.

– Якими якостями, на твою думку, повинен володіти президент?
– Перш за все він має бути цілеспрямованим та наполегливим. Також йому не завадить вміння організовувати заходи й спілкуватись з людьми.

– Який відомий політик для тебе є прикладом?
– Я активна громадянка України, беру участь у різних акціях, цікавлюся політичним життям країни, але кумирів у мене немає, я намагаюся переймати у всіх людей лише кращі якості. Проте не прагну бути схожою на когось, завжди залишаюся сама собою.

– Якби в тебе була б можливість модернізувати систему освіти у нашій країні, які б зміни внесла?
– Я учениця одинадцятого класу, попереду в мене екзамени і вибір подальшого життєвого шляху. На власному прикладі я зрозуміла, що в школі ми вивчаємо багато предметів, але майже всі обирають різні спеціальності. Тому я вважаю, що навчання в старших класах потрібно розподілити на більш профільні предмети. Для того, щоб діти вже після отримання повної середньої освіти вибирали, які науки їм знадобляться у подальшому житті й вивчали їх більш поглиблено. Це допоможе школярам добре підготуватися до вступних екзаменів.

– Яке твоє хобі?
– З дитинства люблю малювати. Я не маю багато часу для цього, але як тільки на мене нахлине натхнення, можу малювати й день, і ніч. Я вже закінчила дитячу художню школу імені Д. Нарбута і зараз займаюсь рисунком та кресленням. Можливо у майбутньому пов’яжу з цим свою професію.

– Які книги й фільми нині тебе надихають?
– Я люблю дивитись різне кіно: мелодрами, комедії, фантастику, детективи, бойовики. Важко обрати декілька фільмів, які мене надихають, але є багато кінострічок, після яких є над чим замислитись. Моя улюблена книга «Три товариші» написана відомим німецьким письменником Еріх Марія Ремарком.

– Кажуть, що в житті потрібно спробувати все, але чи є речі, які б ти ніколи не спробувала?
– Я не згодна з цим твердженням, особисто ніколи не зроблю того, що суперечить моїм моральним принципам.

– Які риси характеру тобі не подобаються у людях?
– Не люблю цинічних і нечесних людей, але якщо я й зустрічаю таких, то намагаюся менше спілкуватися з ними.

– Як плануєш поєднувати кар’єру й сім’ю в майбутньому?
– По закінченню школи, я, звичайно, планую вступити до ВНЗ, але в дорослому житті хотілося б бути перш за все щасливою дружиною.

– Хто, на твою думку, повинен бути головою у сім’ї?
– Хотілося б відповісти народним прислів’ям: «Головний у сім`ї, звичайно, чоловік, а дружина – шия: куди шия поверне, туди голова і дивиться».

– Який твій життєвий девіз?
– Прожити життя так, щоб ніколи ні про що не жалкувати.

– Яка твоя головна мета в житті?
– Перш за все це створити дружню, велику родину. Займатися улюбленою справою і щоб моя професія приносила не тільки прибуток, а й задоволення. Також мрію стати надійною опорою для моїх батьків, адже всім моїм успіхам перш за все завдячую моїй родині.

– Що ти б побажала майбутнім кандидатам у президенти школи?
– Продовжувати ліцейні традиції. Бути гідними звання «ліцеїст».

Лейла Ахмед

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x