Чемпіонка України з кіокушинкай-карате живе у Корсуні-Шевченківському

Чемпіонка України з кіокушинкай-карате живе у Корсуні-Шевченківському

Кілька днів тому в Івано-Франківську відбувся чемпіонат України з кіокушинкай-карате- особливо популярного зараз у молоді виду спорту. Титул чемпіонки України в категорії «17 і більше років» дістався Ксенії Шапошниковій, тренеру Корсунь-Шевченківської дитячо-юнацької спортивної школи.
Ця вродлива дівчина тільки на перший погляд тендітна і слабка. Насправді вона неабиякий майстер з боротьби: на чемпіонаті перемогла чотирьох титулованих суперників- двох жінок і двох чоловіків. Ксенія- майстер спорту України і має чорний пояс другий дан- один з найвищих ступенів майстерності в карате. Вона також дворазова срібна призерка чемпіонатів Європи.

На чемпіонаті України успішно виступили і четверо вихованців Ксенії. Олег Данилюк завоював перше місце у категорії 14-16 років і одержав золоту медаль, Владислав Крикля виборов у цій же категорії срібло. Вперше брали участь у таких престижних змаганнях Ярослав Берлюта та Юрій Козир, і хоч медалей ще не мають, урок майстерності одержали добрий і їх результатами тренер задоволена. Каже, що хлопці також перспективні спортсмени.
Загалом у дитячо-юнацькій спортивній школі зараз кіокушинкай-карате опановують майже півсотні дітей. Цей вид спорту забезпечує добру загальну фізичну підготовку і дає навички самооборони, що особливо важливо для юнаків, які мають іти в армію. А коли каратисти у білих кімоно роблять на різних міських святах показові виступи і, демонструючи силу ударів, рукою чи ногою розбивають дерев»яні дошки, багато хто не втримується від захоплених вигуків «Оце по-козацьки!»

Людмила Моренко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x