У Черкасах відкривається купальний сезон

У Черкасах відкривається купальний сезон

Готовність пляжів до цьогорічного купального сезону перевірила спеціальна комісія під головуванням заступника міського голови Романа Буданцева. До її складу увійшли також представники управління цивільного захисту та управління інспектування Черкаської міської ради, відділу екології, управління житлово-комунального господарства, КУ «Черкаська міська комунальна аварійно-рятувальна служба», Черкаський міськрайоннй відділ Управління ДСНС України в Черкаській області, КП «Комбінат комунальних підприємств», санепідслужби та правоохоронних органів. Про це “Нова Доба”дізналася в Черкаському міськвиконкомі.

Перевіряючі, зокрема, цікавились питаннями щодо укладання договорів власниками місць масового відпочинку на прибирання та вивіз сміття, облаштуванням пляжів стендами з інформацією для відпочиваючих, наявністю туалетів, кабінок для переодягання, дотриманням санітарно-епідеміологічних вимог, безпеки громадян (позначення акваторії пляжу буями, наявність рятувального поста або укладання договору на аварійно-рятувальне обслуговування з атестованою службою).

Як повідомив Роман Буданцев, рішенням виконавчого комітету у Черкасах визначено місця масового відпочинку людей на водних об’єктах (міські пляжі), які підлягають постійному і обов’язковому обслуговуванню на договірній основі аварійно-рятувальними службами.

А саме: пляж «Соснівський» (прибережна територія від залізничного насипу до спуску по вул. Пролетарській); пляж «Пушкінський» (прибережна територія між спусками по вул. Франка та вул. Пушкіна); пляж «Рив’єра» (прибережна територія від підприємства громадського харчування «Рибка» до вул. Розкопної); пляж «Смілянський» (прибережна територія навпроти будинку № 89 по вул. Героїв Дніпра); пляж «Митницький» (прибережна територія від спуску по вул. Богдана Хмельницького до перехрестя вулиць Героїв Дніпра та Сержанта Смирнова).

– Також затверджено порядок підготовки місць масового відпочинку людей на водних об’єктах (міських пляжів) до купального сезону та їх утримання у літній період, – розповів Роман Петрович. За його словами, періодом купального сезону традиційно вважається сезонний проміжок часу з 01 червня до 15 вересня.

За словами начальника управління цивільного захисту департаменту ЖКК Черкаської міської ради Андрія Саленка, впродовж квітня-травня на черкаських пляжах тривала відповідна робота з підготовки до купального сезону. Тож за результатами обстеження шести міських пляжів, половина з яких – комунальні, комісією було складено акт перевірки готовності місць масового відпочинку людей на водних об’єктах до купального сезону та надані рекомендації щодо усунення окремих недоліків з підготовки міських пляжів. Після чого на кожен з них видається спеціальний паспорт.

Також комісія відзначила готовність КУ «Черкаська міська комунальна аварійно-рятувальна служба» до організації рятувальної служби з початком купального сезону. Андрій Саленко повідомив, що на сьогодні практично на всі міські пляжі вже готові паспорти, що засвідчує виконання ними усіх обов’язкових вимог для початку купального сезону.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x