Останній пам’ятник Леніну на Черкащині заберуть у музей

Останній пам’ятник Леніну на Черкащині заберуть у музей

Один пам’ятник Леніну та декілька пам’ятників комуністичним діячам лишилися недемонтованими в області. Про це повідомив голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко під час координаційної наради. Про це «Нова Доба» дізналася від УНН-Центр.

– Процес декомунізації практично завершено. Єдине, не всі голови сільських рад завжди свідомо підходять до цих питань. Декілька днів тому їхав на Лисянку, проїжджаючи села, бачив явні радянські символи, і, смішно сказати, вони ще й фарбою підведені і кращі, ніж були раніше. Тому я звертаюся до керівників районів, щоб вони самі об’їхали свої райони і подивилися, – сказав у відповідь на це начальник управління культури та взаємозв’язків з громадськістю Олег Островський.

Він розповів і про долю останнього пам’ятника Леніну у селі Косенівка на Уманщині.

– Я спілкувався з сільським головою. Він пояснив, що вони прагнуть за один раз демонтувати пам’ятник Леніну і встановити погруддя Шевченку натомість, щоб не було, як у деяких селах, що після демонтажу стоять порожні постаменти. Я сам поїду спостерігати, як цей демонтаж пройде. Пам’ятник одноначно заберемо у Черкаси в один з музеїв, – запевнив Олег Островський.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x