Представників «Правого сектору» побили селяни на Смілянщині

Представників «Правого сектору» побили селяни на Смілянщині

Учора в селі Плескачівка зненацька спалахнула бійка між селянами та представниками «Правого сектору». Останніх відлупцювали та вигнали геть. Про це «Нова Доба» дізналася з сайту smila.in.ua.

А трапилася ця надзвичайна подія в сільському клубі, куди люди зійшлися на збір села. Майже півтори сотні селян заполонили зал, щоб вирішити найболючіше питання – кому віддати свої земельні паї. А їх усього 240 – таки чималий шматок родючої землі.

На цей ласий шматок злетілися представники кількох потужних сільгоспвиробників Смілянщини. Тут і ТОВ «Агро-Рось», СТОВ «Лан», СТОВ «Плескачівське», ТОВ «Голов\’ятинське» та деякі інші.

Звісно, свої права на земельні паї мешканців Плескачівки заявили представники СВК «Міжгір\’я», оскільки до цього часу селяни укладали договори оренди саме з цим господарством.

Та цього разу люди не захотіли віддавати «Міжгір\’ю» свої паї, тому що селяни хочуть отримувати більшу орендну плату. А ще виникли проблеми з банкрутством цього господарства. Врешті-решт, жителі села вирішили зустрітися з представниками інших сільськогосподарських товариств і визначити найбільш привабливого інвестора.

Зустріч вразила присутніх «силовим варіантом» вирішення проблем.

Ініціативна група вже вчетверте зібрала мешканців Плескачівки на загальні збори. Перед односельчанами виступив сільський голова Володимир Захарченко. Він запевнив людей, що відстоюватиме їхні інтереси та запропонував власникам паїв віддати землю в оренду якомусь одному сільгоспвиробнику – адже так буде вигідніше для села й місцевого бюджету.

Потім слова попросив представник «Правого сектору». Його допустили до мікрофона, хоча й багато хто в залі не розумів, до чого тут ця організація.

Активіст почав лобіювати інтереси одного з інвесторів та закликати селян підписати договори оренди саме з ним.

Таке нахабство вкрай обурило учасників зборів. Вони почали звинувачувати керівника села у змові з «Правим сектором». Володимир Захарченко знову піднявся на сцену. Він намагався виправдатися перед односельцями, та не встиг угамувати пристрасті.

Активіст Правого сектору підійшов до сільського голови та вдарив його рукою по потилиці. Мабуть, щоб не говорив зайвого. І цієї миті ситуація в залі відразу вийшла з під контролю.

Селяни кинулися захищати свого голову. Крик, шум, гам – і шалена бійка на сцені, звідки повикидали активістів Правого сектору. Ті – а було їх майже півтора десятка – не довго думаючи, швидко втекли з клубу.

На місце події приїхала поліція. Наразі складені всі відповідні протоколи та опитані численні свідки інциденту.

Як не дивно, але ця бійка не вплинула на хід зібрання, а навпаки – згуртувала людей. Вони уважно заслухали представників різних сільськогосподарських товариств і вирішили не поспішати, адже в них у запасі мається майже два місяці до підписання договорів оренди.
Спочатку вирішили вивчити всі пропозиції, вибрати найкращий варіант, а вже тоді й підписувати договори. Наступну зустріч запланували на 12 червня.

Керівник смілянського осередку «Правий сектор» Євген Саража прокоментував подію так:

«Грошев разом з сільським головою намагаються завести до села свого інвестора, за що, ймовірно, вже отримали чималий відкат. Вони створили ініціативну групу, яка складається з людей, далеких від с.Плескачівка. Ці люди – переважно сміляни. Вчора не було ніякої бійки з мешканцями Плескачівки. Потасовка вийшла з людьми Овчаренка, який привіз до Плескачівки смілян, щоб блокувати ряд важливих питань».

Євген Саража також спростовує інформацію про тілесні ушкодження Володимира Грошева, які він нібито отримав під час бійки, яка сталася вчора в Плескачівці:

«Він стояв на гальорці і не підходив до сцени, відповідно, і постраждати ніяк не міг».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x