На Черкащині розпочався комплекс заходів «Мак»

На Черкащині розпочався комплекс заходів «Мак»

Заходи, спрямовані на виявлення та знищення незаконних посівів нарковмісних рослин маку і конопель, перекриття каналів надходження наркозасобів до споживачів та недопущення їх витоку в незаконний обіг, триватимуть з 23 травня по 29 вересня 2016 року. Про це «Нова Доба» дізналася від ГУ НП у Черкаській області.

Звертаючись до громадян, начальник Четвертого територіального Управління Департаменту протидії наркозлочинності Роман Панасюк повідомив, що за незаконні дії, пов’язані з посівом та вирощуванням нарковмісних рослин, чинним законодавством передбачено як адміністративну, так і кримінальну відповідальність.

За незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості від ста до п\’ятисот рослин чи конопель у кількості від десяти до п\’ятдесяти рослин – караються штрафом від ста до п\’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років передбаченого статтею 310 Кримінального кодексу України.

За незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості до ста рослин чи конопель у кількості до десяти рослин – тягне за собою накладення штрафу від вісімнадцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно вирощуваних нарковмісних рослин передбаченого статтею 1062 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Громадян, кому відома інформація про факти посіву та вирощування нарковмісних рослин, просять звертатися до місцевих органів поліції.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x