З початком літа на Черкащині дещо похолодає

З початком літа на Черкащині дещо похолодає

На синоптичну ситуацію Черкащини продовжують впливати атмосферні фронти з південного сходу. Теплі вологі повітряні маси приносять у наш край зливові дощі та грози. Однак, температурний режим, що встановився в останні кілька діб, є досить комфортним. Денні максимуми температури повітря досягають 22-26°, нічна температура не опускається нижче 14-15°. Температура води у водних об’єктах області перевищує 20°, що сприяє активному пляжному відпочинку на воді. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

За прогнозом, циклонічні вихори відходять за межі території України й уже найближчим часом погода стабілізується. Так, ще завтра вдень можливий невеликий дощ, а в період 2-4 червня опади не очікуються.
Разом із цим, на початку календарного літа на Черкащині дещо похолодає. З північно-східними вітрами до нашого краю буде надходити більш свіже і сухе повітря. Якщо сьогодні показники термометрів відповідають другій половині червня, то в середині тижня вони наблизяться до кліматичної норми на цей час. Температура повітря становитиме 1 червня вночі 12-17°, вдень 18-23°; 2-4 червня вночі 10-15º, вдень 17-22º.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x