2,2 млн грн заощадили в області на закупівлях через систему «ProZorro»

2,2 млн грн заощадили в області на закупівлях через систему «ProZorro»

На Черкащині з початку реалізації пілотного проекту «ProZorro» вже оголошено 853 закупівлі на суму 51,16 млн грн. Із них 306 вже завершили, зекономивши при цьому 2,21 млн грн. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.
Директор Департаменту регіонального розвитку облдержадміністрації Роман Карманнік зазначив, що лише у квітні через систему «ProZorro» в області оголошено 204 закупівлі, а в травні – 184.

– Економія по закупівлях у середньому складає 15%, – наголосив Роман Карманнік. – Позитивні приклади проведення закупівель свідчать, що можна заощадити навіть більше 50%. Так, у травні «Черкаський навчально-реабілітаційний центр ЧОР» закупив комплектуючих до комп’ютера, зекономивши 11,4 тис грн тобто 56,9% від ціни в 20 тис грн. Канівська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів придбала тарілок, заощадивши 40,4%, тобто 8,1 тис грн від 20 тис грн. І таких яскравих прикладів є ще чимало.

Серед установ, підпорядкованих структурним підрозділам облдержадміністрації, в закупівлях приймає участь заклади охорони здоров’я Черкащини, освіти та соціального захисту населення. Щоправда, відзначає директор Департаменту регіонального розвитку ОДА, ще не всі райдержадміністрації та міськвиконкоми приєдналися до електронної системи «ProZorro». Так, у Катеринопільскому, Корсунь-Шевченківському, Смілянському, Тальнівському районах, містах Умань та Ватутіне ще не ведуть «прозорих» закупівель.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x