1 660 гектарів молодого лісу створили на Черкащині цього року

1 660 гектарів молодого лісу створили на Черкащині цього року

У лісгоспах Черкащини проведено технічне приймання об\’єктів лісокультурного виробництва, на яких здійснювалися роботи навесні 2016 року. Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Як повідомив начальник Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Дзюбенко, всі завдання з лісокультурного виробництва виконано в повному обсязі, вчасно, якісно, згідно визначених агротехнічних строків. У державному лісовому фонді створено лісових культур на площі в 1428,6 гектарів (при річному плані – 1375 га), з них лісорозведення (нові ліси) – 27 гектарів. Здійснено природного поновлення на площі в 201 гектар, створено 30 гектарів шкілок, маточних, новорічних та інших плантацій. Загалом лісорозведення та лісовідновлення проведено на площі 1660 гектарів.

Традиційно основними лісоутворюючими породами для області зі створення лісових культур є сосна звичайна (висаджено 52,8% від загальної площі) та дуб звичайний (38,7% від загальної площі), на 80 гектарах (5,3%) посіяно горіх чорний. Висаджували також у невеликій кількості акацію та дуб червоний.

У лісових розсадниках висіяно лісового насіння на загальній площі в 11 гектарів. Враховуючи постійну зміну кліматичних умов, на цей рік заплановано продовжити роботу із забезпечення лісових розсадників системою крапельного зрошування.

Для забезпечення максимальної приживлюваності сіянців лісівники використовували суперабсорбенти (вологонакопичувачі), висаджували сіянці із закритою кореневою системою, використовували гербіциди при підготовці ґрунту. Комісією з технічного приймання встановлено, що 96,6% перевірених насаджень заслуговують на оцінку \”дуже доброї якості\” та \”доброї якості\”.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x